Ελλάδα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

Την Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανείων, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά σε νότο. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Για νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Σκανδιναβία και φαίνεται να είναι πιο ισχυρό από το προηγούμενο κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

“Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολικής προέλευσης. Θα περάσουν από την Σκανδιναβία και την κεντρο-ανατολικη Ευρώπη και μέσα στην προσεχή Παρασκευή θα μας επισκευτούν. Φαίνεται πιο ισχυρό από το προηγούμενο αλλά με λίγη μικρότερη διάρκεια.

Πώς θα κινηθεί τελικά το σύστημα; Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα “θάψει” πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Για να δούμε! Θα κινηθεί “ευνοϊκά”, θα έρθει ακόμη πιο ενισχυμένο ή θα αλλάξουν τα δεδομένα σε κάτι πιο light;” έγραψε στο Facebook.

Πηγή: enikos.gr

περισσότερα
Back to top button