Κόσμος

Tα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα της χρονιάς

Τράπεζες, εταιρείες κολοσσοί, βιομηχανίες είναι ορισμένες περιπτώσεις που κυριάρχησαν φέτος στον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης

Aπό τις offshore των Panama Papers μέχρι τη βραδυφλεγής βόμβα της Deutsche Bank, δείτε παρακάτω τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν και συζητήθηκαν σε όλον τον πλανήτη το 2016.

JOHNSON & JOHNSON

Η εταιρεία Johnson & Johnson κλήθηκε να πληρώσει αποζημίωση 72 εκατομμύρια δολαρίων στην οικογένεια μίας γυναίκας, της οποίας ο θάνατος από καρκίνο των ωοθηκών συνδέεται με τη χρήση σκόνης με βάση το ταλκ που κυκλοφορεί από την εταιρεία εδώ και δεκαετίες. Η ετυμηγορία γνωστοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2016 και οι ένορκοι στο δικαστήριο του Σαιντ Λούις αποφάσισαν την καταβολή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την πραγματική ζημία που υπέστη η Ζακλίν Φοξ και η οικογένειά της και επιπλέον 62 εκατομμύρια δολάρια ως τιμωρητική αποζημίωση.

PANAMA PAPERS

Η δικηγορική εταιρεία, Mossack Fonseca, που εδρεύει στον Παναμά, βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου των «εγγράφων του Παναμά» (Panama Papers), το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση αρκετούς ηγέτες κρατών στον κόσμο και έχει ρίξει φως στον σκοτεινό κόσμο των υπεράκτιων εταιρειών. Σημειώνεται ότι στη λίστα των Panama Papers βρίσκονται 400 Έλληνες με 223 offshore εταιρείες.

MITSUBISHI MOTORS CORP

Ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο έρχεται να ταράξει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η Mitsubishi Motors Corp παραδέχθηκε στις 20 Απριλίου του 2016 ότι χειραγώγησε τα τεστ ελέγχου των εκπομπών ρύπων. Η παραδοχή πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη» για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της εταιρείας των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Mitsubishi παραποίησε τα στοιχεία για περισσότερα από 625.000 οχήματα από τα μέσα του 2013.

HONEST COMPANY

Στα δικαστήρια «έτρεχε» τον περασμένο Μάιο η γνωστή σταρ Τζέσσικα Άλμπα, καθώς η εταιρεία της The Honest Company κατηγορήθηκε ότι το βιολογικό βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί στην αγορά περιέχει 11 συνθετικές ουσίες, οι οποίες εν τέλει δεν επιτρέπονται να υπάρχουν στα βιολογικά προϊόντα.

Δείτε τα υπόλοιπα σκάνδαλα της χρονιάς στο Fortune Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
περισσότερα
Back to top button