ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“A little taste of Scotland” από τον ΟΡΜΟ (φωτογραφίες)

Μια ακόμη πρωτότυπη εκδήλωση που οργάνωσε το ελπχ ΟΡΜΟΣ και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία: το σεμινάριο παραδοσιακών χορών από Σκωτία!

Με εισηγήτρια την χοροδιδάσκαλο και μόνιμο κάτοικο Σκωτίας για αρκετά χρόνια, Δίτσιου Αγγελίνα, τα μέλη, οι φίλοι και όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα ταξίδι με μουσικοχορευτικά αγγίγματα της μακρινής μας Σκωτίας. Η βραδιά ξεκίνησε με μια θεωρητική εισαγωγή γύρω από την κουλτούρα και τις μουσικοχορευτικές ιδιαιτερότητες της Σκωτίας και συνεχίστηκε με πρακτική εκμάθηση και εξάσκηση για πάνω από 3 ώρες. Το κέφι και η διασκέδαση συνδυάστηκε τέλεια με την εκμάθηση και εμπειρία μιας ξεχωριστής παράδοσης, που περιελάμβανε μουσικές και χορούς αναγνωριστικούς, όπως το «The Circassian Circle», ομαδικούς και πολύ απαιτητικούς όπως το «The Dashing White Sergeant», αλλά και συγκρουσιακούς μέχρι τελικής πτώσεως σαν το «Auld Land Syne»!

Η βραδιά έκλεισε με ακόμα πιο ευχάριστο τρόπο, χάρη στον μπουφέ και φυσικά τα Σκωτσέζικα Ουίσκι που προσέφερε γενναιόδωρα η οικογένεια Δίτσιου σε όλους τους ‘’εξαντλημένους’’ χορευτές. Αφού ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και πολύ περισσότερο την χοροδιδάσκαλο Αγγελίνα Δίτσιου και την οικογένεια της για την χαρά και προθυμία να μοιραστούν μαζί μας την γνώση μιας διαφορετικής πολιτιστικής παράδοσης, ελπίζουμε να έχουμε την δυνατότητα να επαναλάβουμε πολλά παρόμοια εγχειρήματα, με σκοπό να διευρύνουμε τους ορίζοντες σε όλα τα μέλη και φίλους του ελπχ ΟΡΜΟΣ και να κάνουμε πράξη το ρητό ‘η μουσική και ο χορός ενώνουν’!

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

περισσότερα
Back to top button