Καστοριά

Ο Δημήτρης Κωτούλας απαντάει με στοιχεία στον Σωκράτη Λίανο για τα έργα στα χωριά

Κ. Αντιδήμαρχε,

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θίξατε ένα ευαίσθητο θέμα που αφορούσε την κατανομή κονδυλίων στον Δήμο Καστοριάς και μιλήσατε για αδικία του αστικού ιστού σε σχέση με την περιφέρεια του Δήμου, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες σε παλαιότερους αντιδημάρχους. Για αυτό τον λόγο θεωρώ λοιπόν χρέος μου να ενημερώσω και να πληροφορήσω γραπτώς για όσα πολύ έντεχνα και ψευδώς προσάπτονται, και ταυτόχρονα να καταγγείλω την εσφαλμένη εικόνα που παρουσιάζεται που πιστεύω ότι είναι αναληθής, διχαστική και μη παραγωγική.

Πίνακας 1: Κατανομή έργων και εργασιών από εθνικούς πόρους (2014-16)

Στον πίνακα 1 που αφορά το χρονικό διάστημα 20 μηνών τις περιόδου ευθύνης  μου σαν Αντιδήμαρχος ΤΥ, φαίνεται η ποσοστιαία κατανομή από εργασίες και έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί  από διάφορες πηγές χρηματοδότησες ΣΑΤΑ, Άρθρου 27 και Δημοτικών πόρων. Τα στοιχεία αφορούν εκτελεσμένα έργα και έχουν υπολογιστεί στο αρχικό τους προϋπολογισμό (προ εκπτώσεων δηλαδή).

Επίσης, στον πίνακα 2 απεικονίζεται η κατανομή των πόρων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα (κυρίως ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας) τόσο στα τελευταία χρόνια της περιόδου 2000-2006 αλλά και ολόκληρης της περιόδου 2007-2013.

Πίνακας 2: Κατανομή έργων και εργασιών από ευρωπαϊκούς πόρους (2014-16)

Τα στοιχεία στα οποία έχουν βασιστεί οι υπολογισμοί έχουν συλλεχτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς και είναι στην διάθεση σας, μαζί φυσικά με την λίστα και τους πίνακες με τα σχεδιασμένα έργα για την επόμενη περίοδο. Επίσης, να σας θυμίσω και την εναλλακτική πρόταση που προτάθηκε για το σύστημα υπολογισμού κατανομής  της ΣΑΤΑ στα πλαίσια της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος, που συστηματικά αγνοείται από το 2015.

Τέλος, στον πίνακα 3(που επισυνάπτεται στο τέλος)  μπορείτε να δείτε και την συγκριτική ανάλυση, σε απόλυτα μεγέθη, των έργων και εργασιών, μεταξύ της ΔΕ Καστοριάς και των υπολοίπων, κάθε ενός χωριστά, Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Φιλικά,

Κωτούλας Δημήτριος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

περισσότερα

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button