Ελλάδα

Ο Αρκάς αποχαιρετά το 2016 όπως του αξίζει (εικονες)

arkas1Οι θάνατοι του 2016 σε ένα μοναδικό σκίτσο του Αρκά. Δείτε όλα τα μαύρα εορταστικά του

Όπου να’ ναι το “καταραμένο” 2016 μας αποχαιρετά και όλοι προσδοκούν η επόμενη χρονιά να είναι αρκετά καλύτερη.

Μέσα στο έτος που έφυγε είχαμε τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, συνέχιση και κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, ένταση του προσφυγικού με ανθρώπους να πνίγονται στις θάλασσες, θανάτους διασήμων και όξυνση της οικονομικής ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Συν τοις άλλοις, είχαμε και άνοδο των ακροδεξιών τάσεων αλλά και του λαϊκισμού στην πολιτική σκηνή.

Ο Αρκάς αποφάσισε να “αποχαιρετίσει” τον χρόνο που φεύγει με ένα σκίτσο που του ταιριάζει “γάντι”. Το σκίτσο δημοσιεύθηκε την επόμενη των Χριστουγέννων και μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του George Michael.

Τόσο το παραπάνω σκιτσάκι όσο και τα επόμενα που θα δείτε, περιλαμβάνονται στο συλλεκτικό βιβλίο-ημερολόγιο που κυκλοφορεί από την εφημερίδα Έθνος.

Όπως ανακοινώνει η εφημερίδα: “Η παρέα με τους αγαπημένους ήρωες του Αρκά φέτος μεγαλώνει και μαζί με τα Σπουργίτια, τον Άγγελο, τον Καρχαρία και τους Συνομήλικους, θα μας κρατήσουν συντροφιά και τα Ζευγάρια, ο Προφήτης, τα Ζώα Πολιτικά, τα Θηρία Ενήμερα και πολλοί άλλοι.

Ο Προφήτης με το υποχθόνιο χιούμορ και τις καταστροφολογικές του προβλέψεις λέει μεγάλες αλήθειες για τους λαούς και τους ηγέτες τους, τα Θηρία Ενήμερα σχολιάζουν με κοφτερή σάτιρα την πολιτική, την οικονομία και την κρίση, τα Ζώα Πολιτικά προσπαθούν να διερευνήσουν πόσο πολιτικός είναι ένας άνθρωπος και πόσο ζώο είναι ένας πολιτικός, ενώ τα Ζευγάρια γκρινιάζουν μεταξύ τους για τις δύσκολες ενδοοικογενειακές σχέσεις και τα προβλήματα συμβίωσης, απιστίας και παιδιών”.

Τα… εορταστικά σκίτσα του Αρκά, παρακάτω:

 

περισσότερα
Back to top button