Ελλάδα

Καταργήθηκε η άδεια μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Τι προβλέπει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε (βίντεο)

i7qidgqΙστορικό γεγονός για τα καταστήματα που τα απασχολεί το θέμα των μουσικών οργάνων χαρακτήρισε την ψήφιση του νόμου 4442 ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου εστιατορίων, καφετεριών και τουριστικών επιχειρήσεων Γρηγόρης Τσαπατσάρης.

Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων καταργεί την άδεια χρήσης μουσικών οργάνων και σύμφωνα με τον κ. Τσαπατσάρη «έτσι καταρρέει το οπλοστάσιο του οργανισμού πνευματικής ιδιοκτησίας».

Ο νέος νόμος πλέον απαλλάσσει τους επαγγελματίες από τις καταγγελίες των εταιριών πνευματικών δικαιωμάτων και την εμπλοκή της αστυνομίας και των εισαγγελίας.  Πλέον τα ζητήματα αυτά θα λύνονται απευθείας μεταξύ ΑΕΠΙ και χρήστη.

«Για μένα είναι μια απόφαση σταθμός, η οποία βάζει τέλος στα πάμπολλα προβλήματα που δημιουργούνταν με την περιβόητη ΑΕΠΙ. Νιώθω σήμερα αισιοδοξία, γιατί σταματούν οι παρεμβάσεις της αστυνομίας, τα δικαστήρια, οι ενστάσεις» τονίζει ο κ. Τσαπατσάρης.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του τονίζει ότι ο επιχειρηματίας απαλλάσσεται μεν από την άδεια μουσικών οργάνων, αλλά η νομοθεσία γύρω από την πνευματική ιδιοκτησία δεν θίγεται. Προέτρεψε, δε,  τους συναδέλφους του να είναι προσεκτικοί στα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σωκράτης Μουτίδης

kozani.tv

περισσότερα
Back to top button