Καστοριά

Τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό στην περιοχή μας προτείνει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας

DSCN5239

Η υλοποίηση δράσεων για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας, ήταν το θέμα συνάντησης που είχε πρόσφατα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ με τους προέδρους του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπο Καραταγλίδη και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Γιάννη Κορεντσίδη.

Κατά τη συνάντηση που έγινε στη Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος πρότεινε τη διοργάνωση ενός συνεδρίου στην Καστοριά με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς και τη δημιουργία φυλλαδίων με τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Καστοριάς το οποίο θα διανεμηθεί στα ξενοδοχεία.

«Όταν έρχεται κάποιος επισκέπτης στην Καστοριά να μην κάθεται μόνο στην παραλία και στις καφετέριες. Θα πάει κι εκεί βέβαια γιατί έρχεται να ξεκουραστεί. Όμως, έχουμε κι έναν πολιτισμό. Έχουμε και μια παράδοση. Έχουμε βυζαντινά μνημεία. Να ενημερώνεται που μπορεί να λειτουργηθεί κάποιες ημέρες των Χριστουγέννων πχ. Που θα γίνονται λειτουργίες. Τι ώρα θ’ αρχίζουν. Ποια μοναστήρια μπορεί να επισκεφθεί. Ποια είναι πνευματικά κέντρα. Προσκυνήματα.

Τι θα δει σ’ αυτή την πόλη. Κάτι τέτοιο πρέπει να στηθεί ώστε να είναι κατατοπιστικό για τους ανθρώπους και για τις αποστάσεις και για τον πολιτισμό και για την αγάπη η οποία υπάρχει έκδηλη και φανερή στους ανθρώπους αυτής της επαρχίας», τόνισε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα σταθεί αρωγός τόσο στη διοργάνωση του συνεδρίου εάν αυτό γίνει, καθώς και σε ότι άλλο του ζητηθεί.

«Όμως οτιδήποτε γίνεται για τον τόπο, θα είμαι από τους πρώτους και θα είμαι σύμφωνος για όλα», σημείωσε.

Ε.Ψ

dscn45239 fonikastorias.gr

περισσότερα
Back to top button