ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Στην εκδήλωση «Η εισβολή των ΜΜΕ στον κόσμο των παιδιών μας. Γονείς σε αδιέξοδο» (φωτογραφίες)

34567854

Εκδήλωση με θέμα: «Η εισβολή των ΜΜΕ στον κόσμο των παιδιών μας. Γονείς σε αδιέξοδο» παρακολουθήσαμε στο ξενοδοχείο «Άφκος» στο Νεστόριο Καστοριάς, το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου. Εισηγήτρια η κα Ίντα Ελιάου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, η οποία με επιστημονική τεκμηρίωση, απλό ρέοντα λόγο, συνοδευόμενο από άψογα συγκροτημένη ηλεκτρονική παρουσίαση, εμπεριστατωμένα παρουσίασε τις θετικές συμβολές αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις της αξιοποίησης των Μέσων Επικοινωνίας (Τηλεόραση, διαδίκτυο, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές) από τους μικρούς μαθητές. Ταυτόχρονα καθόρισε το παιδαγωγικό πλαίσιο και τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος από το ευρύτερο  οικογενειακό περιβάλλον, ώστε με τη θετική του συμβολή να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη κατάλληλων στρατηγικών αποτελεσματικής ενσωμάτωσης των τεχνολογικών μέσων στη ζωή του παιδιού.

Την άκρως επίκαιρη εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι στη συζήτηση που ακολούθησε συμπροβληματίστηκαν για τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι μπορούν να συμβάλλουν στην αποτροπή προβλημάτων υπερχρήσης και εξάρτησης των παιδιών από τη σύγχρονη τεχνολογία, με την ταυτόχρονη ανάδειξη στρατηγικών κατάλληλης και αποτελεσματικής αξιοποίησης όλων των προσφερόμενων τεχνολογικών μέσων, με στόχο την κριτική ανάγνωση της πληροφορίας, την προσφορότερη παιδαγωγική – εκπαιδευτική αξιοποίησή της, αλλά και την οικοδόμηση ποιοτικών σχέσεων επαφής μεταξύ γονέων- παιδιών, οι οποίες να ισχυροποιούν το περιβάλλον μάθησης και ανάπτυξης, κριτικά σκεπτόμενων  παιδιών, νέων και αργότερα ενηλίκων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με ευθύνη του Δήμου Νεστορίου, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Νεστορίου, κας Σουμέλας Μιχαηλίδου και του Διευθυντή τους Δημοτικού Σχολείου Νεστορίου, κ. Μπεροπούλη Γεωργίου. Τους συγχαίρουμε θερμά για την άριστη πρωτοβουλία τους, μέσω της οποίας αναδεικνύεται ο υπεύθυνος ρόλος του δασκάλου να διαμορφώνει συνειδήσεις και να ισχυροποιεί θετικές παιδαγωγικές και κοινωνικές συμπεριφορές, αναδεικνύεται ο ευρύτερα κοινωνικός και ο παρεμβατικός ρόλος του σχολείου στις τοπικές κοινωνίες.

Έλενα Ζυγούρη

Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Καστοριάς

45665432 546432 56436543456 456432 675765 34564322345 56754356435 5675456 76567578 34567854

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button