Ελλάδα

O βασικός λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια χωρίζουν κατά τη διάρκεια των γιορτών

30b4339e049338fc5735665cca893802Χριστούγεννα, μέρες αγάπης και έρωτα αλλά μάλλον όλα αυτά σε έναν ιδανικό κόσμο. Διότι όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες, οι μέρες αυτές δεν έχουν φτιαχτεί για… ζευγάρωμα! Σε περίπτωση λοιπόν που η κολλητή σου χώρισε πριν μία εβδομάδα, μη σου κάνει καμία εντύπωση γιατί πολύ απλά ανήκει στην πλειοψηφία των ανθρώπων που μάλλον δε θα περάσουν και τις πιο χαρούμενες γιορτές.

Σύμφωνα λοιπόν με στατιστικά, το φθινόπωρο και κυρίως ο χειμώνας, είναι κατά βάση οι μήνες με τοτυς περισσότερους χωρισμούς-και όχι το καλοκαίρι όπως πολλοί πίστευαν-. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τους θερινούς μήνες, τείνουμε να είμαστε πιο εξωστρεφείς, χαλαροί και με σαφώς καλύτερη διάθεση. Τα ζευγάρια βγαίνουν περισσότερο, πηγαίνουν διακοπές ενώ τα Σαββατοκύριακα συνήθως τα βρίσκουν σε κάποια παραλία.

Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός αρχίζει να χαλάει και τα πρώτα κρύα κάνουν την εμφάνισή τους; Η συγκεκριμένη περίοδος είναι και το μεγάλο τεστ. Τα ζευγάρια μένουν σπίτι πιο συχνά, δουλεύουν περισσότερο ενώ οι έξοδοί τους είναι περιορισμένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μπαίνει στο προσκήνιο η πλήξη και αμέσως μετά οι καυγάδες.

Ακόμα πιο επίκινδυνες μέρες, είναι αυτές που διανύουμε, διότι εκτός όλων των άλλων, υπάρχει και ο γνωστός εκνευρισμός των γιορτών. Αρκετοί δυσκολεύονται να συνδυάσουν τη σχέση τους με την οικογένεια και άρα το οικογενειακό τραπέζι, με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια, σε περίπτωση φυσικά που δε συμφωνούν και οι δύο σε αυτό, κάτι που φέρνει κακή διάθεση και τελικά δυσάρεστες γιορτές.

Αυτά βέβαια, είναι στατιστικά. Εμείς λέμε να ξορκίσουμε την κακοτυχία με καλή διάθεση και χαμόγελο!

queen.gr

περισσότερα
Back to top button