Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας: Δεν θα δοθεί παράταση – Τα πρόστιμα

autokinitakykloforia-600x33031 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία

Λίγες ημέρες απομένουν μόνο στους ιδιοκτήτες ΙΧ για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρίνισε πως δεν θα δοθεί παράταση. Σε διαφορετική περίπτωση το αντίτιμο διπλασιάζεται.

Τα τέλη κυκλοφορίας παρέμειναν αμετάβλητα φέτος. «Άτυχοι» είναι περίπου 150.000 ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα μας, που ανοίγοντας το TAXIS έρχονται αντιμέτωποι με ποσά ακόμα και διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.

Η αλλαγή έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο και αφορά στα οχήματα που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα, με πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Έως και πέρυσι, οι ιδιοκτήτες καλούνταν να πληρώσουν βάσει ρύπων, όπως ισχύει για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά μετά το 2010. Φέτος όμως, τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν το 2010, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας βάσει των κυβικών τους, ακόμα και αν η πρώτη τους ταξινόμηση έγινε σε άλλη χώρα.

Την μεγαλύτερη επιβάρυνση υφίστανται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ενώ ειδικά για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, το τέλος μπορεί να είναι και διπλάσιο σε σχέση με το 2016.

sofokleousin.gr

περισσότερα
Back to top button