ΚαστοριάΝεστόριο

Καστοριά: Τέσσερις συλλήψεις με 37 κιλά κάνναβης (φωτο)

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-2-2

Συνελήφθησαν σήμερα Παρασκευή 23-12-2016) τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Καστοριάς, τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30,34,42 και 60 χρόνων, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, προχώρησαν στη σύλληψη των ανωτέρω ατόμων.

Ειδικότερα, χθες (22-12-2016) το απόγευμα, οι εν λόγω αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή της Καστοριάς τον 30χρονο και τον 60χρονο να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να συνοδεύουν ημίονο που έφερε δύο (2) ταξιδιωτικούς σάκους, τους οποίους απέκρυψαν σε δασικό δρόμο και παρέμειναν πλησίον αυτών, μέχρι τις  βραδινές ώρες, που συναντήθηκαν με άλλους δυο ομοεθνείς τους, 34 και 42 χρόνων οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ ακολούθως άπαντες αποχώρησαν.

Μετά από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, εντοπίστηκαν ο 34χρονος με τον 42χρονο στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, επιβαίνοντες στο όχημά τους και αφού προσήχθησαν, συνελήφθησαν για απόπειρα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ ακολούθως εντοπίστηκαν και οι άλλοι δυο αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν προς την Ελληνοαλβανική μεθόριο.

Τους ταξιδιωτικούς σάκους που όπως διαπιστώθηκε περιείχαν -21- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -37- κιλών και -250- γραμμαρίων, είχαν εισάγει από κοινού στο εσωτερικό της χώρας ο 30χρονος και  ο 60χρονος.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -37- κιλά και -250- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • -7- κινητά τηλέφωνα με -8- κάρτες SIM,
  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • -1- ημίονος.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-1-2

 

περισσότερα
Back to top button