Ελλάδα

Αθήνα: 67χρονη γέννησε το εγγόνι της – Η μεγαλύτερη παρένθετη μητέρα στον κόσμο (βίντεο)

parentheti_mitera708Το εγγόνι της ως παρένθετη μητέρα έφερε στον κόσμο μια 67χρονη γυναίκα στην Αθήνα, επειδή η κόρη της αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας προκειμένου να φέρει στον κόσμο η ίδια το παιδί της.

Μάλιστα, γιαγιά και εγγονή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και η επέμβαση του τοκετού στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία υπό την επίβλεψη ομάδας γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων. Το βρέφος ζυγίζει 1 κιλό και 20 γραμμάρια και γεννήθηκε την 31η εβδομάδα ενώ βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα.

Επειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, το νεαρό ζευγάρι επισκέφθηκαν τον μαιευτήρα γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο προκειμένου να τους βοηθήσει να αποκτήσουν παιδί.Η εμβρυομεταφορά έγινε τον Μάιο του 2016 και αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί θετική δικαστική απόφαση, καθώς ο νόμος στην Ελλάδα το απαγορεύει.

Στη συνέχεια οι γιατροί γονιμοποίησαν τα ωάρια της κόρης με το σπέρμα του συζύγου με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα τοποθέτησαν στην κατάψυξη και όταν πήραν την δικαστική απόφαση, μετέφεραν το έμβρυο στη μήτρα της γιαγιάς. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να πάρουν το έμβρυο με καισαρική στους 7μιση μήνες κύησης, χωρίς να κινδυνέψει κανείς, καθώς η παρένθετη μητέρα, γιαγιά, εμφάνισε συμπτώματα προεκλαμψίας.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η κυοφόρος είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο. Αμέσως μετά καταγράφονται παρένθετη μητέρα 61 ετών στο Σικάγο και 57 στην Αγγλία.

Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα αρτιότερα και προοδευτικότερα νομοθετικά πλαίσια στην Ευρώπη για την παρένθετη μητρότητα. Για να ξεκινήσει η διαδικασία εμφύτευσης του εμβρύου, που έχει προκύψει από γενετικό υλικό του ζεύγους, σε μία άλλη γυναίκα, πρόθυμη και ικανή να το κυοφορήσει, πρέπει να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση. Το ζεύγος καταθέτει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που αποδεικνύουν την αδυναμία τεκνοποίησης.

«Για εμάς, αυτό το περιστατικό ήταν ακόμη μία μεγάλη επιστημονική πρόκληση και ακόμη ένα σύνορο που θέλαμε να ξεπεράσουμε. Μοναδικές επιτυχίες όπως αυτή αποτελούν, άλλωστε, και τον λόγο που η Ελλάδα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί την αφετηρία του ονείρου για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια από κάθε γωνιά της γης», δήλωσε ο κ. Πάντος.

Τι δήλωσε η 67χρονη

«Δεν νιώθω μάνα, γιαγιά νιώθω» δήλωσε η 67χρονη γυναίκα, τονίζοντας ότι ήταν μια εύκολη υπόθεση για εκείνη καθότι η κόρη της αντιμετώπιζε πρόβλημα τεκνοποίησης.

Από την μεριά της, η κόρη της κ. Αναστασίας Όντου, χαρακτήρισε την μητέρα της ηρωίδα, όσο για τον ευτυχή μπαμπά δηλώνει έκπληκτος για γεγονός.

 

 

 

iefimerida.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button