Ελλάδα

Μηνιαία τέλη κυκλοφορίας το 2017 -Πιθανή παράταση στην πληρωμή τους

teli_kykloforias2Την καταβολή των τελών κυκλοφορίας σε μηνιαία αντί ετήσιας βάσης εξετάζει και για το 2017, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Αυτό ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι η συγκεριμένη ρύθμιση, όπου θα επιτρέπει να πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, εξετάζεται με “θέρμη” ιδιαίτερα στην περίπτωση των συνταξιούχων.

Υπενθυμίζεται δε, ότι πέρυσι που είχε εφαρμοστεί το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας είχε δοθεί η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το περσινό έτος , να άρουν την ακινησία καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας ως εξής:

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Παράταση στην αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Εξάλλου λίγες ημέρες πριν λήξη της προθεσμίας για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία έχει οριστεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2016, εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών να δοθεί παράταση μέχρι και την πρώτη Παρασκευή του Ιανουαρίου.
Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση που κάποιος δεν τα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τη λήξη της προθεσμίας τότε το ποσό διπλασιάζεται.
περισσότερα
Back to top button