Ελλάδα

Αυτοί είναι οι όροι αποφυλάκισης του Ασημάκη Κατσούλα

225232_0Εκτός φυλακής βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες ο Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος το 1995 είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια και 12 έτη για την περίφημη υπόθεση των σατανιστών της Παλλήνης που είχε εκτυλιχθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90, στην Αττική.

Ο 44χρονος σήμερα άνδρας ήταν ο τελευταίος της τριάδας Κατσούλα-Δημητροκάλη-Μαργέτη που παρέμενε κρατούμενος μέχρι σήμερα.

Μετά από συνολικά επτά αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες απορρίφθηκαν ισάριθμες φορές, η όγδοη αίτηση του Κατσούλα έμελλε να είναι και η “φαρμακερή”, καθώς έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης, στα Χανιά.

Η υφ’ όρον απόλυση -όπως είναι ο ακριβής νομικός όρος- του Κατσούλα έγινε με τους εξής περιοριστικούς όρους:

1) Διαμονή στην περιοχή της Παλλήνης

2) Εμφάνιση την 1η και 16η κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του neakriti.gr, ο Ασημάκης Κατσούλας χαρακτηρίζεται ως υπόδειγμα κρατούμενου και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Αγυιάς Χανίων, όπου κρατούνταν τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο πραγματικός χρόνος έκτισης της ποινής του, το συνολικό διάστημα δηλαδή που παρέμεινε πίσω από τα κάγκελα -χωρίς να υπολογίζονται τα μεροκάματα της φυλακής-, ήταν 22 χρόνια, 7 μήνες και λίγες ημέρες.

Ο Κατσούλας είχε οδηγηθεί μαζί με τους Δημητροκάλη και Μαργέτη στη φυλακή, τέτοιες μέρες, πριν από 23 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1993. Μεταξύ άλλων, οι τρεις νέοι κατηγορήθηκαν για την αποτρόπαια δολοφονία της 14χρονης Δώρας Συροπούλου και της 28χρονης Γαρυφαλλιάς Γιούργα.

Τον Ιούλιο του 1995, ο Κατσούλας καταδικάστηκε σε δις ισόβια και κάθειρξη 12 ετών και 10 μηνών.

topontiki.gr

περισσότερα
Back to top button