Κόσμος

Μηχανή του Χρόνου: Ένας διαφορετικός “άγιος” με τάματα αποκλειστικά τσιγάρα και ρούμι (εικόνες-βίντεο)

miΠοιος είναι ο “άγιος” που βοηθάει τους πιστούς σε θέματα εκδίκησης, ερωτικά, υγείας, επαγγελματικά και οικονομικά!

Από τη mixanitouxronou.gr:

Στις όχθες της ηφαιστειακής λίμνης Ατιτλάν, στη δυτική Γουατεμάλα, το χωριό Σαντιάγο Ατιτλάν είναι το κέντρο μιας διαφορετικής θρησκείας, που έχει ως επίκεντρο τη μυστηριώδη μορφή του Μασιμόν. Τα τάματα στον άγιο με το μαύρο καπέλο είναι μόνο τσιγάρα και ρούμι!

Ο Μασιμόν, συνδυάζει τα στοιχεία ενός καθολικού αγίου και δαίμονα των Μάγια. Μια σκοτεινή και κάπως τρομακτική θεότητα που θεωρείται ότι αποτελεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στον Παράδεισο και την Κόλαση.

Κάθε χρόνο το ιερό του αλλάζει στέγη περιφερόμενο ανάμεσα στα σπίτια των ντόπιων θρησκευτικών αρχηγών, οι οποίοι κρατούν το μπροστινό δωμάτιο του σπιτιού τους για το ομοίωμα του Μασιμόν και όσους έρχονται να τον προσκυνήσουν. Η ατμόσφαιρα είναι ποτισμένη από τη μυρωδιά του θυμιάματος, τα κεριά τρεμοσβήνουν και οι πιστοί προσφέρουν στον άγιο τσιγάρα και ρούμι.

Οι οπαδοί του πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει σε θέματα εκδίκησης, ερωτικά, υγείας, επαγγελματικά και οικονομικά. Θεωρείται ότι είναι κατά το ήμισυ Ιούδας και μια θεοποιημένη εκδοχή του Πέδρο δε Αλδαβαράδο, ενός βάναυσου Ισπανού κατακτητή που υποδούλωσε την περιοχή το 1520.

Διαβάστε ακόμη στη Μηχανή του Χρόνου:

Η πιο splatter σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου

Οι μοτοσυκλετιστές – ταχυδρόμοι που μετέφεραν μηνύματα και αναλάμβαναν δύσκολες αποστολές στους -40 βαθμούς

news247.gr

περισσότερα
Back to top button