Ελλάδα

9 Πράγματα που δεν Πιστεύατε οτι Χρειάζεστε στην Κουζίνα σας (εικόνες)

thehomeissue_kouzinaΕίτε σκοπεύετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας είτε απλά θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες τάσεις στη διακόσμηση -και ποιος δεν θέλει;- τότε σας έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες παρακάτω, που θα σας λύσουν τα χέρια και είναι πολύ λειτουργικές.

Κρυμμένοι πάγκοι Ένα πολύ ωραίο και έξυπνο τρικ είναι να «κρύψετε» έξτρα πάγκο και επιφάνειες κοπής μέσα στον κανονικό πάγκο ώστε να γλιτώσετε χώρο και να τους βγάζετε μόνο όταν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε. Αυτό το κόλπο είναι κατάλληλο ειδικά για μικρές κουζίνες που έχουν έλλειψη χώρου.

thehomeissue_kouzina08

Κρυμμένο τραπέζι Μια ακόμα έξυπνη ιδέα, είναι να φτιάξετε έτσι τους πάγκους σας ώστε να μπορεί να κρυφτεί μέσα σε αυτούς ένα άνετο τραπέζι. Έτσι θα τραβάτε έξω το τραπέζι όποτε χρειάζεστε έξτρα χώρο ή όταν θέλετε να φάτε το πρωινό σας.

thehomeissue_kouzina01

Ανδιπλούμενα ντουλάπια Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο της κουζίνας σας ώστε να δημιουργήσετε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Βάλτε στις γωνίες ντουλάπια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωρητικότητα και λειτουργικότητα.

thehomeissue_kouzina05

Βάλτε τα μαχαίρια δίπλα στην κουζίνα Συνήθως σε πολλά σπίτια υπάρχει κενός χώρος ανάμεσα στην κουζίνα και στα ντουλάπια. Για να μην αφήσετε αυτόν τον χώρο ανεκμετάλλευτο, βάλτε εκεί ένα κάθετο συρτάρι με τα μαχαίρια σας για να μη χρειάζεται να τα έχετε πάνω στον πάγκο σας.

thehomeissue_kouzina02

Προσθέστε τους κάδους μέσα στα ντουλάπια Βάλτε σε τάξη τα πράγματα στην κουζίνα σας ώστε να σας μείνει ένα ντουλάπι ελεύθερο για τον κάδο σκουπιδιών και ανακύκλωσης. Έτσι, δε θα χρειαστεί να σπαταλάτε πολύτιμο χώρο από το πάτωμα και θα περιορίσετε ακόμα και τις μυρωδιές. Βάλτε τον κάδο στο ντουλάπι και δίπλα του σακούλες για να τον αλλάζετε.

thehomeissue_kouzina07

Βάλτε συρτάρια μέσα στους πάγκους Είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Εφόσον ένας πάγκος πιάνει από μόνος του πολύ χώρο γιατί να μην τον εκμεταλλευτείτε σωστά; Προσθέστε συρτάρια κατά μήκος του πάγκου και γεμίστε τα με ποτήρια, πιάτα και κουζινικά είδη.

thehomeissue_kouzina09

Προσθέστε ράφι πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα Στον χώρο που υπάρχει πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κρυφό ράφι με συρόμενη πόρτα στο οποίο να βάλετε τα μπαχαρικά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο από τα ντουλάπια σας και θα έχετε αυτά που χρειάζεστε στο μαγείρεμα εκεί ακριβώς που τα θέλετε.

thehomeissue_kouzina03

Συρόμενα ράφια Πρόκειται για ράφια, τα οποία έχουν μηχανισμό ώστε να βγαίνουν προς τα έξω σαν συρτάρια. Αυτά τα ράφια είναι πολύ λειτουργικά και θα σας διευκολύνουν πολύ όταν ψάχνετε κάτι και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.

thehomeissue_kouzina06

Συρτάρι με φαγώσιμα Δημιουργήστε ένα συρτάρι στο οποίο θα έχετε μέσα υλικά που χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτά μπορεί να είναι καφές, ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι. Προσθέστε ειδικά δοχεία για να τα τοποθετήτε μέσα αλλά και καπάκια για να είστε σίγουροι πως δε θα μπει μέσα σκόνη ή κάποιο έντομο.

thehomeissue_kouzina04

 

spirossoulis.com via casasideas.gr

περισσότερα
Back to top button