Καστοριά

Δράση φιλαναγνωσίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Νέου Οικισμού στη σχολική τους βιβλιοθήκη (φωτο)

4-3072-x-1728

Η νεοσύστατη σχολική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Οικισμού συνεχίζει με αμείωτο μεράκι το δημιουργικό της ταξίδι. Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 οι 30 μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους συμμετείχαν σε δράση φιλαναγνωσίας με όχημα το βιβλίο «Ο ελέφαντας και η φιλία», ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται το θέμα της φιλίας. Εμψυχώτριες η Ελένη Κωστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και η Αναστασία Νανά, Ψυχολόγος, στον εκπληκτικό χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης ζωντάνεψαν το βιβλίο με βιωματικές, και πολύ ευχάριστες δραστηριότητες τις οποίες οι μικροί μας βιβλιοφάγοι απόλαυσαν με την ψυχή τους .

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Οικισμού, ιδρύθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο πλαίισιο της πολύ σημαντικής δράσης του   Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting), καθώς επίσης με την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, ιδιωτών/φορέων και την ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ και του ομίλου Fourlis. Χάρη στην πρωτοβουλία και την προσφορά του Δικτύου, η περιοχή των Κορεστείων, μια περιοχή με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πολιτισμική ταυτότητα, απέκτησε μια πλήρως εξοπλισμένη παιδική και νεανική βιβλιοθήκη, τη 10η στη σειρά αυτής της αξιόλογης προσπάθειας. Το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» (Journalists Acting) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 από 23 δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν ως στόχο να επιφέρουν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές σε ακριτικές περιοχές.

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου του Νέου Οικισμού
2-3072-x-1728 %ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1_%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1%cf%82_3072_x_1728

περισσότερα
Back to top button