Ελλάδα

Συνταγή: Ταρτάκια με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού

tartakia merenda banana sokolata_teaser_4ba1272b1b4b5a938f34a5565523276bΥλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες κομμένες σε κομματάκια
  • ο χυμός και η φλούδα 1 λεμονιού λάιμ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη με την κανέλα. Βουτυρώνετε ελαφρά 8 φορμάκια για τάρτες διαμ. 6 εκ. και τα καλύπτετε με τη σφολιάτα. Πιέζετε για να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά τους.
  2. Πασπαλίζετε τα σφολιατάκια με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε επάνω φασόλια ή ρύζι. Τα ψήνετε 8΄-10΄ στους 200° C. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζετε το ψήσιμο 5΄-6΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσουν τα ταρτάκια.
  3. Μοιράζετε την πραλίνα του φουντουκιού και από πάνω σκορπίζετε τις μπανάνες κομμένες σε κομματάκια. Περιχύνετε τις μπανάνες με χυμό λεμονιού λάιμ και διακοσμείτε τα ταρτάκια με λεπτές φλούδες λεμονιού λάιμ.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button