Καστοριά

Καστοριά – Επιχείρηση κολονάκια: Λύση ή πρόβλημα για το κέντρο της πόλης; (φωτογραφίες)

Καστοριά - Επιχείρηση κολονάκια: Λύση ή πρόβλημα για το κέντρο της πόλης ( ; ) - φωτογραφίες

Εδώ και λίγο καιρό σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης στις οδούς Κολοκοτρώνη και Αλ. Κομνηνού έχουν “γεμίσει” απαγορευτικά κολονάκια

Το θέμα για τους οδηγούς της Καστοριάς είναι γνωστό, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο ουκ ολίγες φορές έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα να εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας – κυρίως – στα διερχόμενα λεωφορεία.

Τα κολονάκια τοποθετήθηκαν σε όλο το μήκος των δύο αυτών οδών, έτσι ώστε να εμποδιστεί η στάθμευση σε οποιοδήποτε σημείο των δύο δρόμων.

Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι διπλό: Τελικά είναι λύση στο κυκλοφοριακό να μην υπάρχει κανένα σημείο στην περιοχή που να μπορεί έστω και για λίγο να σταθμεύσει κανείς ή είναι πρόβλημα για το κέντρο της πόλης;

Η ΣΕΝΤΡΑ βρέθηκε στο σημείο και μετά από επικοινωνία που είχαμε με καταστηματάρχες αλλά και περαστικούς, οι απόψεις που καταγράψαμε είναι διττές.

Από την μία πλευρά υπάρχουν πολλά παράπονα κυρίως για το θέμα φόρτωσης-εκφόρτωσης, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταστήματα τα οποία σε καθημερινή βάση χρειάζονται χώρο στάθμευσης για να φορτώσουν ή για να ξεφορτώσουν το εμπόρευμά τους. Από την άλλη πλευρά υπάρχει το συναίσθημα ικανοποίησης καθώς θεωρούν ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει σημαντικά στην διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πλέον με τα κολονάκια να υπάρχουν παντού πολλοί είναι οι “επιτήδειοι” που δεν τους εμποδίζει τίποτα για να παρκάρουν ακόμα και δίπλα από αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα χειρότερο πρόβλημα. Στο σημείο βέβαια υπάρχει συνεχής αστυνόμευση ώστε να μην επιτρέπει σε κανέναν να διπλοπαρκάρει.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δημήτρης Δέλλιος

kolonakia kastoria 9 12 2016

sentra.com.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button