Ελλάδα

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας – Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική

– Κρεμασμένο στην είσοδο του υπουργείου Εργασία ένα σακίδιο που περιείχε τη βόμβα
– Ελεγχόμενη έκρηξη από τα ΤΕΕΜ αποκάλυψε τη βόμβα που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι
– Διορία 40 λεπτών έδωσε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στη 01:20
– Άγνωστο γιατί δεν εξερράγη η βόμβα, αποκλεισμένη η οδός Σταδίου από τα ξημερώματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική. Ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στην Εφημερίδα των Συντακτών αποδείχθηκε ότι δεν ήταν φάρσα.
Στη μία και είκοσι ένας άγνωστος προειδοποιούσε για βόμβα στο υπουργείο Εργασίας. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν κρεμασμένο στην είσοδο του υπουργείου ένα σακίδιο.
Αμέσως ενημερώθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Το όριο των 40 λεπτών που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε παρήλθε. Έκρηξη δεν υπήρξε, ωστόσο οι άνδρες του ΤΕΕΜ δεν μπορούσαν να εξετάσουν το σακίδιο. Έγινε προσπάθεια εξουδετέρωσης με νερό και τότε σήμανε και δεύτερος συναγερμός. Μέσα στο σακίδιο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.


Αμέσως ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε και ξεκίνησε νέα έρευνα από την αρχή. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους χώρους στα πέριξ του υπουργείου Εργασίας.
Η οδός Σταδίου παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα αποκλεισμένη και στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας.

Μάρτυρας λέει στο newsit.gr ότι το σακίδιο περιείχε βόμβα επιβεβαιώνοντας ότι οι πυροτεχνουργοί έκαναν διπλή προσπάθεια εξουδετέρωσης.

Υπάρχουν πληροφορίες πως οι δράστες έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο. Ο ένας τοποθέτησε τη βόμβα στην είσοδο και στη συνέχεια το ύποπτο αυτοκίνητο απομακρύνθηκε.

 

 

Οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Ήδη εξετάζονται τα πλάνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, ενώ ερευνώνται και οι κάμερες καταστημάτων και υπηρεσιών κοντά στο υπουργείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣΘ. ΠΑΝΟΥ

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button