ΓούναΚαστοριάΚοζάνηΚόσμος

Γουναράδες από Καστοριά-Σιάτιστα αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι-Τους πήραν τα διαβατήρια επειδή δε μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους!

gouna

Από τα 240 καταστήματα γούνας στο Ντουμπάι έχουν απομείνει μόνο 30

Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων που έχουν συνάψει με τράπεζες της περιοχής βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες επιχειρηματίες της γούνας από την Καστοριά και τη Σιάτιστα, τα διαβατήρια των οποίων έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες αρχές της χώρας!

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia οι εν λόγω επιχειρηματίες, ο αριθμός των οποίων δε μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, είδαν τις αρχές του Ντουμπάι να προχωρούν στην κατάσχεση των διαβατηρίων τους, μέχρι οι ίδιοι να καταφέρουν να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των δανείων τους, σε μια περίοδο, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της οποίας η αγορά της γούνας στη συγκεκριμένο χώρα διέρχεται μια τεράστια κρίση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρη Κοσμίδη από τα 240 καταστήματα γούνας (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκε σε επιχειρηματίες από Καστοριά και Σιάτιστα) σήμερα έχουν απομείνει μόνο 30, με συνέπεια να προκληθούν σοβαρότατες οικονομικές δυσχέρειες στους ιδιοκτήτες τους.

«Είναι αλήθεια πως σήμερα που μιλάμε αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο της γούνας δε μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, ούτε καν να φύγουν από το Ντουμπάι» δηλώνει ο κ. Κοσμίδης στο Kozanimedia, με τον ίδιο να αποκαλύπτει, μάλιστα, πως «γνωρίζω επιχειρηματία που κατάφερε να φτάσει στον Καναδά, διαφεύγοντας μέσω…Ιράν»!

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κανείς από τους εν λόγω «γουναράδες»της Καστοριάς και της Σιάτιστας δε βρίσκεται προφυλακισμένος, αλλά τους έχουν αφαιρεθεί τα διαβατήρια.

 

Παναγιώτης Πλιάτσιος

kozanimedia.gr

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button