Καστοριά

Λύση στο ζήτημα του 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

65432345

Λύση  στο ζήτημα της πρόσθετης χρηματοδότησης που προέκυψε στο έργο της αποκατάστασης του κτιρίου 1ου & 8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς δόθηκε  από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, η λύση δόθηκεαπο την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την ένταξη της συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 168.770 ευρώ προς χρηματοδότηση από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το  αίτημα τέθηκε από το Δήμο Καστοριάς, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης,  σημειώνεται, «αντιλαμβανόμενος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου και τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την εκτέλεσή του, προχώρησε στην παραπάνω απόφαση, με στόχο την ομαλή υλοποίηση του έργου».

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στην προγραμματική περίοδο 2007-2013 και αναμένεται να συνεχιστεί στη νέα προγραμματική περίοδο, στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης. 

Με την ολοκλήρωσή του, το παλαιότερο σχολείο της πόλης της Καστοριάς πρόκειται να παραδοθεί πλήρως εκσυγχρονισμένο, με δυναμικότητα 12 αίθουσες, εργαστήριο πληροφορικής και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Θεοδότα Τσιόπρα

ert.gr

 

 

Ευχαριστήριο από τον Δήμο Καστοριάς προς την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για χρηματοδότηση εργασιών του 1ου-8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Θεόδωρο Καρυπίδη, καθώς την Παρασκευή 2/12/2016 με την επίσκεψη του νέου Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κου Χρήστου Δαμιανού στην έδρα της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνη επισφραγίστηκε η έγκριση της χρηματοδότησης συμπληρωματικής σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς».

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε ως έργο στο ΕΣΠΑ στην προγραμματική περίοδο 2007-2013, και αναμένεται να συνεχιστεί στη νέα προγραμματική περίοδο στα πλαίσια των δράσεων ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης. Με την ολοκλήρωση του έργου, το παλαιότερο σχολείο της πόλης της Καστοριάς πρόκειται να παραδοθεί πλήρως εκσυγχρονισμένο, με δυναμικότητα 12 αίθουσες, εργαστήριο πληροφορικής και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στην παρούσα, με δεδομένο το κλείσιμο της διαχειριστικής περιόδου 2007-2013 κι εν αναμονή της ένταξης του έργου στη νέα, η Περιφέρεια -Δυτικής Μακεδονίας αντιλαμβανόμενη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου και τα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου, με παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κου Καρυπίδη ενέκρινε ποσό προϋπολογισμού 168.770,29€ με στόχο την ομαλή υλοποίηση του έργου.

περισσότερα
Back to top button