ευρωπη

Οι 7 πιο επικίνδυνες συμμορίες της Ευρώπης (φωτογραφίες)

pic6Από τους Ροζ Πάνθηρες στην Camorra, το Γαλλικό Σύνδεσμο, τους 36 Boys και τους Solntsevskaya Bratva. Οι πιο επικίνδυνες συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη (pics)

Οι συμμορίες είναι παραδοσιακά συνδεδεμένες με την Αμερική και συγκεκριμένα με τη Λατινική Αμερική, όπου αποτελούν μάστιγα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Economist η εγκληματικότητα στην Ευρώπη έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο η οργανωμένη δράση εγκληματικών ομάδων όλο και αυξάνεται.  Έτσι, συμμορίες, που έχουν τις ρίζες τους βαθιά στο παρελθόν, έχουν εδραιώσει τη δράση τους και σκορπούν τον τρόμο.

Ποιες όμως είναι οι πιο επικίνδυνες;

7. Οι 36 Boys, Γερμανία

Εκτιμάται πως στη Γερμανία ζουν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Τούρκοι. Η πολυπολιτισμικότητα και η μετανάστευση αποτέλεσε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα της γερμανικής κοινωνίας, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία σε ρατσιστικές οργανώσεις να ασκούν μεγάλη επιρροή στους πολίτες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 1980, η ρατσιστική βια στη Γερμανία αποτελούσε καθημερινό φαινόμενο. Γεγονός που έκανε τους νεαρούς Τούρκους μετανάστες να δημιουργήσουν τις δικές τους συμμορίες, προκειμένου να να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Η πιο γνωστή και πιο επικίνδυνη από αυτές της συμμορίες ήταν η “36 Boys”, που ιδρύθηκε το 1990 και ξεκίνησε τη δράση της αρχικά από το Kreuzberg του Βερολίνου. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από τη σύστασή της, τα μέλη της είχαν φτάσει να αριθμούν τα 400 μέλη.

Η συμμορία πήρε το όνομά της από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που ήταν το 36. Η συμμορία αντιμετώπισε τους σκίνχεντ και άλλες αντίπαλες συμμορίες, ωστόσο η δράση της δεν περιορίστηκε μόνο στην προστασία της περιοχής τους και των μεταναστών, αλλά ενεπλάκησαν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Η συμμορία διαλύθηκε επίσημα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ωστόσο πολλά από τα μέλη της συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την εγκληματική τους δράση.

6. Solntsevskaya Bratva, Ρωσία

Η συμμορία ιδρύθηκε από τον Σεργκέι Μιχαήλοφ και ξεκίνησε τη δράση της από το Solntsevo της Μόσχας τη δεκαετία του 1980. Η Solntsevskaya Bratva κατάφερε χάρη στην θέση κλειδί της πόλης που δραστηριοποιούνταν, καθώς βρίσκεται σε μια οδική αρτηρία που οδηγεί στην Ουκρανία και το Διεθνές Αεροδρόμιο Domodedovo, να ελέγχει κάθε μεταφορά που γινόταν. Σύντομα άρχισε να εισάγει και να εξάγει από τη χώρα κλεμμένα αυτοκίνητα και να αποκτά μεγάλη δύναμη.

Με την πάροδο των ετών, η Solntsevskaya Bratva έχει συνδεθεί με την εγκληματική ιδιοφυΐα Semion Mogilevich καθώς και τον κλέφτη Dzhemal Khachidze.

Ο Σεργκέι Μιχαήλοφ φιλοδοξούσε να αντιγράψει τον Don Corleone με αποτέλεσμα η δράση της συμμορίας να επεκταθεί και στον τραπεζικό τομέα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη πορνεία και τις απάτες. Παράλληλα, εικάζεται πως ακόμη και σήμερα συνεργάζεται με τα ισχυρότερα κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών.

5. Ο Γαλλικός Σύνδεσμος, Μασσαλία

Η Μασσαλία έχει χαρακτηριστεί και ως Ευρωπαϊκό Σικάγο, εξαιτίας του ιστορικού της περιοχής στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος και τις βίαιες συμπλοκές μεταξύ συμμοριών. Ο θρυλικός “Γαλλικός Σύνδεσμος” είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές συμμορίες που δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγής ηρωίνης, που εισάγονταν από την Τουρκία, αλλά και την εμπορία της. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, το 80% της ηρωίνης που εισάγονταν στις ΗΠΑ προερχόταν από τη Μασσαλία, και το 1971 Χόλιγουντ τίμησε την πόλη της Μασσαλίας με την ταινία “Ο άνθρωπος από τη Γαλλία”, με τον τον Gene Hackman.

Σήμερα, μπορεί η πόλη να μην βρίσκεται στο επίκεντρο της παραγωγής ηρωίνης, είναι όμως μια από τις βασικές διαδρομές που ακολουθεί το εμπόριο κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική με προορισμό την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Guardian , το 2013 η γαλλική κυβέρνηση προσπάθησε να αναστείλει την εγκληματική δράση στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιας συγκρούσεις που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς.

4. Οι Yardies, Αγγλία

Η ονομασία της συμμορίας “Yardies” εμπνεύστηκε από τους κυβερνητικούς υπαλλήλους στη γειτονιά West Kingston της Τζαμάικα. Όταν πολλοί πολίτες από την Καραϊβικής έφτασαν στην Αγγλία για να εργαστούν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, το Yardies χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει τους μετανάστες με χαμηλότερους οικονομικούς πόρους.

Παρόλα αυτά, ο όρος χρησιμοποιήθηκε ως ονομασία για τα βίαια επεισόδια που είχαν ξεσπάσει μεταξύ των συμμοριών στη συγκεκριμένη κοινότητα του Λονδίνου. Οι Yardies, κατά κύριο λόγο, πραγματοποιούν εμπορεία όπλων και διακίνηση ναρκωτικών.

Η συμμορία δεν έχει συγκεκριμένη δομή ή αρχηγό. το 1993 κατηγορήθηκαν για το θάνατο του αστυφύλακα αστυνομίας Patrick Dunne, ενώ το 2000 ενεπλάκη σε αιματηρές συμπλοκές με άλλη συμμορία τους Aggi Crew.

3. Η Camorra, Ιταλία

Η Camorra ίσως αποτελεί μαι από τις πιο γνωστές εγκληματικές οργανώσεις της Ευρώπης. Η συμμορία ξεκίνησε την εγκληματική της δράση στην περιοχή της Καμπανίας, περίπου, τον 18ο αιώνα. Αντίθετα από τη Σικελιάνικη μαφία η Camorra δεν διαθέτει ανθρωποκεντρική ηγεσία, η οργάνωση φαίνεται να συμπεριλαμβάνει περισσότερες από 111 οικογένειες, κάθε οικογένεια δρα μόνη της σαν μια ημιαυτόνομη συμμορία.

Σύμφωνα με τις έρευνες του δημοσιογράφου Ρομπέρτο Σαβιάνο, η Camorra ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή και στην ιταλική μαφία. Η δράση της οργάνωσης εκτείνεται σε Λομβαρδία, Πιεμόντε, Τοσκάνη και Εμίλια-Ρομάνια, ενώ τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει αναπτύξει δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

2. Οι συμμορίες των Ρομά

Οι Ρομά δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Ευρώπη εδώ και αιώνες, ωστόσο χάρη στον χαρακτήρα της φυλής τους κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Παρίσι, το Λονδίνο και το Δουβλίνο. Έχοντας υποστεί διακρίσεις και ρατσιστικές επιθέσεις από την πλειονότητα των πολιτών σε όλες τις πόλεις που προσέγγισαν, δημιούργησαν εγκληματικές ομάδες όχι τόσο για να προστατευθούν, όπως σε άλλες περιπτώσεις, αλλά για αν επιβιώσουν. Επειδή λόγω των διακρίσεων ήταν και είναι πολύ δύσκολο να βρουν κάποια εργασία στράφηκαν στις κλοπές, την εμπορία ναρκωτικών και τις απάτες.

Η χώρα που δραστηριοποιούνται περισσότερο είναι η Γαλλία και συγκεκριμένα τα περίχωρα του Παρισιού όπου καθημερινά γίνονται δεκάδες εγκλήματα από τις συγκεκριμένες συμμορίες.

1. Οι Ροζ Πάνθηρες

Οι Ροζ Πάνθηρες υπολογίζεται πως είναι η πιο επιτυχημένη και πιο πλούσια συμμορία των Βαλκανίων. Είναι η συμμορία που ασχολείται κυρίως με τις κλοπές πολύτιμων λίθων και συγκεκριμένα διαμαντιών, έχει διαπράξει περισσότερες από 370 τέτοιες ληστείες που τις έχουν αποφέρει κέρδη μεγαλύτερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Τα μέλη της συμμορίας προέρχονται κυρίως από τη Γιουγκοσλαβία και έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ πολέμησαν στους Βοσνιακούς πολέμους. Τα μέλη οφείλουν να έχουν στρατιωτική πειθαρχία, κάτι που συνάδει και με το βαθμό δυσκολίας των ληστειών που πραγματοποιούν, γεγονός που τους ξεχωρίζει από άλλες συμμορίες, που μοιάζουν ερασιτέχνες μπροστά τους.

Το όνομά τους το πήραν από τις ταινίες του Peter Sellers και τα τελευταία 20 χρόνια η Ιντερπόλ έχει εντοπίσει 800 πυρήνες της συμμορίας. Στη συγκεκριμένη οργάνωση, αντίθετα με τη μαφία, δεν ισχύει η οικογενειοκρατία και ο καθένας θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να κηρυχθεί αρχηγός.

Η συμμορία έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει ληστείες σε περισσότερες από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην εξαγωγή και εισαγωγή κλεμμένων αυτοκινήτων και το εμπόριο ναρκωτικών.

(Πηγή: TheRichest)

news247.gr

περισσότερα
Back to top button