ευρωπηΚόσμος

Ο Ερντογάν απειλεί με αντίποινα τη Γερμανία

590_80ced7f1d0da40946608c69d8c87a108Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας προκλήθηκε με αφορμή την κράτηση για λιγότερο από μία ώρα της αντιπροέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου, Αϊσενίρ Μπαχτσεκαπιλί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η Μπαχτσεκαπιλί κρατήθηκε προσωρινά την περασμένη Δευτέρα από την αστυνομία του αεροδρομίου επειδή υπήρχε ένα πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο περιστατικό σε ομιλία του σήμερα και τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να προβεί σε αντίποινα σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν υποστούν κυρώσεις.

“Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

“Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους”, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, φανερά εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η αντιπρόεδρος της Βουλής έχασε το διαβατήριό της και το τουρκικό προξενείο της προμήθευσε με ένα προσωρινό έγγραφο για τη μετακίνησή της. Η γερμανική αστυνομία, ωστόσο, δεν δέχτηκε -αρχικώς- το έγγραφο, με αποτέλεσμα η κυρία Μπαχτσεκαπιλί να αποσυρθεί στο αρμόδιο γραφείο ώστε να υποβληθεί σε έλεγχο.

“Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής, εκείνοι μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι τους είπαμε ότι θα χάναμε το αεροπλάνο. Ήμουν έξαλλη”, δήλωσε η ίδια στα τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα,η Μπαχτσεκαπιλί δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί με μένος εναντίον της ΕΕ: «Τους φώναξα, “αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια ΕΕ”, και αυτοί με απείλησαν για να σωπάσω».

Η τουρκική βουλή χαρακτήρισε απαράδεκτο το συγκεκριμένο επεισόδιο και το καταδίκασε επισήμως.

enikos.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button