Ελλάδα

Γιαουρτλού κεμπάπ

giaourti_kebab_new_4762e1305e7b2a65ed9d1e590965925cΥλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς από μπούτι αρνίσιο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πράσινο Tabasco
  • 2 κουταλιές της σούπας κύμινο
  • 1 φρέσκια ντομάτα, (χωρίς φλούδες και σπόρους), λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα (ή τριμμένη φρυγανιά)
  • 300 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το λάδι, το Tabasco, το κύμινο, την ντομάτα, το αυγό, τη γαλέτα και αλατοπίπερο. Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά. Τα αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  2. Πλάθετε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο λεπτά. Τα ψήνετε στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά, προσθέτετε τη σάλτα ντομάτας και βράζετε για 2′-3′.
  4. Σερβίρετε τα κεμπάπ πάνω σε πίτες. Προσθέτετε το κρεμμύδι (προαιρετικά), το γιαούρτι, τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button