ΕλλάδαΚόσμος

Γιατί τα φρούτα έχουν πάνω τους ένα αυτοκόλλητο

590_f41605b558acc1521fd8254ca2ea4941Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε παρατηρήσει κάποια στιγμή μερικά μικρά αυτοκόλλητα πάνω στα φρούτα.

Εκτός από τα φωτεινά χρώματα που έχουν συνήθως, έχουν πάνω τους και έναν ψηφιακό κωδικό. Από ότι φαίνεται, οι παραγωγοί φρούτων όχι μόνο προσπαθούν να διαφημίσουν τους εαυτούς τους, αλλά μας παρέχουν και μερικές πολύ χρήσιμες καταναλωτικές πληροφορίες.

Δείτε παρακάτω την σημασία των αυτοκόλλητων πάνω στα φρούτα και τα μυστικά που κρύβουν.

Ο 4ψήφιος κωδικός ξεκινάει με τον αριθμό 3 ή 4.

Αν υπάρχουν μόνο 4 αριθμοί στο αυτοκόλλητο αυτό σημαίνει, ότι το φρούτο ή λαχανικό έχει παραχθεί με την βοήθεια σύγχρονων γεωπονικών τεχνικών, συμπεριλαμβανωμένων άφθονων ποσοτήτων λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Ένας 5ψήφιος κωδικός ξεκινάει πάντα με τον αριθμό 8.

Όταν βλέπετε αυτό το αυτοκόλλητο, σημαίνει, ότι το φρούτο έχει τροποποιηθεί γενετικά ως μέρος της διαδικασίας καλλιέργειας. Αυτό το είδος του φρούτο συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες διαμάχες. Οι έρευνες δείχνουν, ότι τα πεπόνια, οι μπανάνες και η παπάγια είναι τα είδη τα φρούτων που τροποποιούνται γενετικά πιο συχνά.

Ένας 5ψήφιος κωδικός ξεκινάει με τον αριθμό 9.

Αν δείτε αυτό το αυτοκόλλητο σημαίνει, ότι το φρούτο έχει καλλιεργηθεί με παλιές μεθόδους καλλιέργειας, δηλαδή με τα χέρια και χωρίς χημικά. Αυτά είναι τα βιολογικά προϊόντα.

Αν το φρούτο δεν έχει κωδικό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετά επικίνδυνο. Τα εισαγόμενα φρούτα πρέπει πάντα να έχουν κωδικό πάνω τους. Αν δεν υπάρχει κωδικός πάνω στο αυτοκόλλητο, πιθανότατα έχει αφαιρεθεί για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, που σίγουρα δεν θα είναι για το συμφέρον του καταναλωτή.

usay.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button