ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το Σωματείο εργατεχνιτών γούνας για την απεργία της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη

apergia55

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο γύρο επίθεσης από το «μαύρο μέτωπο» εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο με εξασφαλισμένη όπως πάντα, τη συναίνεση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.
Ο ΣΕΒ, οι εργοδότες του κλάδου από τη μια κόβουν με βάση τα συμφέροντα τους και οι πολιτικοί τους και συνδικαλιστικοί τους υπηρέτες από την άλλη ράβουν.
Η κατάσταση που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς επιβεβαιώνει για ποιον παίρνονται τα μέτρα, ποιος ωφελείται από τα μνημόνια διαρκείας . Στην ούγια τους έχουν το όνομα των εκμεταλλευτών μας.
Επιδιώκουν να καθιερώσουν και να επεκτείνουν την εργασιακή ζούγκλα, την κόλαση για τους όρους δουλειάς και συνολικά της ζωής μας με περικοπές σε κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, με νέα φοροληστεία. Αυτά προβλέπει ο ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός που κατέθεσαν για ψήφιση. Όλα στην υπηρεσία για ανάπτυξη προς όφελος τους, για να ανθίσει ο παράδεισος των κερδών τους.
Η ανάκαμψη των κερδών τους είναι δικός τους στόχος που τον βαπτίζουν ως «εθνικό στόχο». Ο ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος) αξιώνει ακόμα και τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στα σύνορα με τη Βουλγαρία και ΠΓΔΜ.
Ο δικός τους στόχος είναι να αυξήσουν το βαθμό εκμετάλλευσης μας. Πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Όχι μόνο δεν θα επιστραφεί το παραμικρό αλλά θα αφαιρεθούν κ’ άλλα για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.
Στο στόχαστρο έχουν:
• Την επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών, του μέσου μισθού.
• Την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλ. τη δουλειά λάστιχο με μισθούς πείνας.
• Τη γενίκευση του άθλιου «υποκατώτερου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους.
• Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από 8.600 ευρώ.
• Την απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.
• Τη νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.
• Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Αυτή είναι η διαπραγμάτευση τους. Το πώς θα υπηρετηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και με ποιο προπαγανδιστικό περιτύλιγμα θα τα σερβίρουν για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Για εμάς με πρόσχημα το χρέος ετοιμάζουν ένα 4ο Μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν. Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω – κάτω.
Από το «δε γίνεται τίποτα» που με χίλιους τρόπους και μέσα καλλιεργεί ο αντίπαλος να περάσουμε στο ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, αν πιστέψουμε και παλέψουμε για το δίκιο μας, αν χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη μας. Η αλήθεια είναι ότι μόνο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση του (ΠΑΜΕ)στης 8 Δεκέμβρη απέναντι από την πρώην νομαρχία ώρα 10:30
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 30|11|2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –
ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

περισσότερα
Back to top button