ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Συνελήφθησαν τα μέλη σπείρας που έκλεβαν γουναράδικα

43453223

Σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στο ποσό των 11.900 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (04.12.2016) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) άνδρες και τρεις (3) γυναίκες ηλικίας από 20 έως 53 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν είδη  ρουχισμού και γουναρικών, την κατοχή των οποίων οι δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Ακολούθως, από την έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές από κοινού, συγκροτώντας εγκληματική οργάνωση και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία. Κατά το χρονικό διάστημα από την 02.02.2016 έως και την 04.12.2016 διέπραξαν συνολικά έξι (6) κλοπές σε καταστήματα της Καστοριάς και των Τρικάλων αφαιρώντας γουναρικά και είδη ρουχισμού.

Ειδικότερα, οι δράστες  αφού εισέρχονταν σε καταστήματα στις πόλεις της Καστοριάς και των Τρικάλων, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν, γουναρικά και είδη ρουχισμού.

Κατασχέθηκαν:

  • -37- είδη ρουχισμού και γουναρικών,
  • χρηματικό ποσό -200- ευρώ και -11.100- λέκ Αλβανίας,
  • -1- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και
  • -6- κινητά τηλέφωνα.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

 

περισσότερα
Back to top button