Ελλάδα

20 ταινίες που πρέπει κάθε γυναίκα να δει

moviesΟρισμένες ταινίες σας κάνουν να σκεφτείτε πολύ. Άλλες, μπορεί απλά να τις παρακολουθήσετε μια φορά και να τις ξεχάσετε αμέσως. Και έπειτα υπάρχουν οι ταινίες που σημαδεύουν το ωραίο φύλο. Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά αυτές οι ταινίες δεν έχουν να κάνουν με την αγάπη. Όπως και οι ίδιες οι γυναίκες, μπορούν να είναι πολύπλευρες και απρόβλεπτες.

La Vie en Rose

la_vie_en_rose

H συναρπαστική βιογραφία μιας από τις μεγαλύτερες φωνές του αιώνα μας, της Εντίθ Πιαφ. Από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι έως την απόλυτη αναγνώριση και την τραγική της μοίρα πολλές δεκαετίες μετά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η συγκλονιστική Μαριόν Κοτιγιάρ. Τα πρώτα χρόνια της φτώχειας, η διαδρομή από την Μπελβίλ στη Νέα Υόρκη, η άνοδος και η δόξα, οι παθιασμένες ερωτικές σχέσεις της, όπως αυτή με τον Ζαν Κοκτό, οι μακρόχρονες και έντονες φιλίες της, όπως αυτή με την Μάρλεν Ντίτριχ, χρωματίζουν το πορτρέτο μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας, της Εντίθ Πιαφ που το όνομά της είναι συνώνυμο του πάθους.

G.I. Jane- Η επίλεκτη

g%ce%b9_jane

Η λοχαγός Ο’ Νιλ είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται να εκπαιδευτεί στις δυνάμεις καταδρομών του Αμερικανικού Ναυτικού. Παρά το εχθρικό κλίμα που συναντά και τη βάναυση εκπαίδευση, θα τα καταφέρει.

Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα

mona_lisa_smile

Το 1953, μια φιλελεύθερη καθηγήτρια προσλαμβάνεται για να διδάξει Ιστορία Τέχνης σ’ ένα ακριβό κολέγιο θηλέων. Σύντομα έρχεται σε σύγκρουση με τις συντηρητικές δομές του κολεγίου, αλλά και με τη νοοτροπία των μαθητριών της, οι οποίες στην πλειονότητά τους έχουν ως μόνη επιθυμία να παντρευτούν, αδιαφορώντας για πανεπιστημιακή ή άλλη καριέρα. Μια θηλυκή εκδοχή του «Κύκλου των χαμένων ποιητών», με καλές ερμηνείες.

Million Dollar Baby

million_dollar_baby

Ένας παλαίμαχος προπονητής του μποξ, με πάθος για την κέλτικη λογοτεχνία, αλλά και εσωτερική οδύνη για την απώλεια επαφής με την κόρη του, δέχεται ύστερα από πολλούς δισταγμούς να αναλάβει την προπόνηση μιας 30χρονης σερβιτόρας, η οποία, αν και μεγάλη σε ηλικία, φαίνεται να έχει ταλέντο στη γυναικεία πυγμαχία. Λιτή σκηνοθεσία, ώριμο παίξιμο από τον Ίστγουντ, χρυσή σφαίρα ερμηνείας στη Χίλαρι Σουόνκ, 4 βραβεία Όσκαρ.

Ο διάβολος φοράει Prada

the_devil_wears_prada

Μια νέα κοπέλα που φιλοδοξεί να γίνει μάχιμη δημοσιογράφος, πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και βρίσκει προσωρινή δουλειά ως βοηθός της διευθύντριας του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας, διαβόητης για τις σαδιστικές της μεθόδους και τις απολυταρχικές της πεποιθήσεις. Θα τα καταφέρει η αγνή κοπελίτσα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της μέχρι να βρει τη δουλειά που πραγματικά θέλει και να σώσει τη σχέση της από την καταστροφή;

Ο δρόμος της επανάστασης

revolutionary_road

Στο Κονέκτικατ του 1955 οι νεαροί Γουίλερ μετακομίζουν σε μια όμορφη μονοκατοικία στην οδό της Επανάστασης. Όμως η ζωή εκεί τους φαίνεται μονότονη και συμβιβασμένη κι έτσι αποφασίζουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους φεύγοντας για το Παρίσι.

Η Βασίλισσα

the_queen

Μ. Βρετανία: καλοκαίρι 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα πέφτουν σαν βόμβα στο Λονδίνο και η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο νεοεκλεγείς Τόνι Μπλερ προτείνει να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή. Ο λαός, τότε, θεωρεί το παλάτι ψυχρό και έτσι η βασιλική οικογένεια βρίσκεται σε κρίση και προσπαθεί να ανακτήσει τη λαϊκή εκτίμηση μπροστά σε μία τραγική απώλεια…

Erin Brockovich

erin_brockovich

Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως απλή υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τα τυπικά νομικά προσόντα.

Frida

frida

Δεκαετία του 1920. Ένα φρικτό ατύχημα στο τραμ όπου επέβαινε τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη νεαρή Φρίντα Κάλο σε όλο της το σώμα. Εγκλωβισμένη σε γύψους και νάρθηκες, βρίσκει παρηγοριά στη ζωγραφική. Ο αναγνωρισμένος ζωγράφος Ντιέγκο Ριβέρα, ένθερμος κομμουνιστής της εποχής διακρίνει το ταλέντο της και αρχίζει η εικοσιπεντάχρονη θυελλώδης σχέση τους. Όσκαρ μουσικής και μακιγιάζ σε μια εξαιρετικά φροντισμένη παραγωγή, που πετυχαίνει να δώσει πειστικά το πορτρέτο της ιδιόρρυθμης αυτής προσωπικότητας.

Eat Pray Love

eat_pray-_ove

Καταλαβαίνοντας ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν τυπικό γάμο, η Λιζ αποφασίζει να χωρίσει και να ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι στον κόσμο, προκειμένου να βρει την εσωτερική ισορροπία και τον πραγματικό εαυτό της.

δείτε τις υπόλοιπες εδώ

 

πηγή http://missy.tips/

περισσότερα
Back to top button