ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Πήρε το «ντέρμπι» ο ΠΑΟΚ Κοζάνης κόντρα στην Δόξα Αμπελοκήπων (ρεπορτάζ – μεγάλη σειρά φωτογραφιών)

 

Μία πολύ δύσκολη νίκη με σκορ 2-1 πανηγύρισε η Γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Κοζάνης, απέναντι στην Δόξα Αμπελοκήπων Καστοριάς.

Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής Κατηγορίας του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.

Το top-sport.gr βρέθηκε στο Στρατιωτικό Γήπεδο της Κοζάνης και έχει το ρεπορτάζ.

Αρκετός κόσμος αψήφησε το τσουχτερό κρύο και έδωσε το παρών στο «ντέρμπι» της Δυτικής Μακεδονίας, με τον ΠΑΟΚ Κοζάνης να φιλοξενεί την νέα Γυναικεία ομάδα της Δόξας Αμπελοκήπων Καστοριάς.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στις παίκτριες των δύο ομάδων να βγάλουν αυτά που ήθελαν μέσα στο παιχνίδι της, αλλά η αναμέτρηση είχε εναλλαγές συναισθημάτων, με τους γηπεδούχους τελικά να καταφέρνουν να πάρουν το «τρίποντο» της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ Κοζάνης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 23ο λεπτό, χάρις στο γκολ που πέτυχε η Κώττη, για να έρθει η ισοφάριση από την Τζιαρα στο 60ο λεπτό, με πανέμορφο απευθείας φάουλ. Τελικά στο 70’ η ομάδα της Κοζάνης βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη, με την βοήθεια της τύχης, αφού μετά από γέμισμα της Μπιμπίρη, η Δημητριάδου έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια της, χαρίζοντας ένα εύκολο γκολ στην αντίπαλη ομάδα.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ Κοζάνης ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, κάνοντας πέντε τελικές προσπάθειες με τη μία να καταλήγει στα δίχτυα. Από την άλλη η Δόξα Αμπελοκήπων κατάφερε να δημιουργήσει δύο τελικές προσπάθειες, παίζοντας περισσότερο παθητικό ποδόσφαιρο.

Στο 7ο λεπτό η Κονδύλη θα βγει τετ α τετ με την Δημητριάδου, θα πλασάρει αλλά η τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα αποκρούσει την μπάλα. Δύο πανομοιότυπες φάσεις έγιναν και στην συνέχεια, με την Κονδυλη να χάνει ακόμα δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Τόσο στο 11ο λεπτό όσο και στο 13ο λεπτό, η επιθετικός του ΠΑΟΚ Κοζάνης θα βγει καις τις δύο περιπτώσεις πρόσωπο με την εστία, αλλά η Δημητριάδου θα αντιδράσει θετικά αποκρούοντας την μπάλα και στις δύο φάσεις.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Δόξα Αμπελοκήπων θα έρθει στο 21ο λεπτό, με την Μουρτσέκα να κάνει το μακρινό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά της Βουτσίδου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Τάσιου από διαγώνια θέση θα κάνει το σουτ, αλλά η Βουτσίδου θα μπλοκάρει και πάλι την μπάλα.

Στο 23ο λεπτό, ότι δεν κατάφερε η Κονδυλη σε τρεις φάσεις θα το καταφέρει η Κόττη, η οποία θα δεχτεί την μπαλιά από την Γκόγκου, θα βγει τετ α τετ και θα πλασάρει εύστοχα για το 1-0. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, η Κόττη θα βγει και πάλι σε τετ α τετ, θα σουτάρει την μπάλα, αλλά η Δημητριάδου θα αποκρούσει την μπάλα. Έτσι οι δύο ομάδες θα πάρουν την «άγουσα» για τα αποδυτήρια, με τον ΠΑΟΚ Κοζάνης να προηγείται στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και από τις δύο ομάδες, με την Δόξα Αμπελοκήπων να εμφανίζεται διαφορετική μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας διάθεση για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Μόλις στο 52ο λεπτό, η Τζιαρα θα δοκιμάσει το πόδι της από μακρινή απόσταση με την μπάλα να έχει περίεργη τροχιά και τελικά να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ Κοζάνης να στέκεται τυχερός σε αυτή τη φάση.

Η Τζιαρα έδειχνε πως θα πάρει πάνω της το παιχνίδι, αφού ήταν η πιο ενεργητική παίκτρια μέσα στο γήπεδο, δείχνοντας διάθεση να ισοφαρίσει το σκορ. Όπως και έγινε δηλαδή, αφού στο 60ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, θα κρεμάσει Βουτσιδου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Η πίεση από την Δόξα Αμπελοκήπων συνεχιζότανε, με την ομάδα του ΠΑΟΚ Κοζάνης να δείχνει χαμένη μέσα στο παιχνίδι της, χωρίς πολλές επιλογές. Η τύχη όμως της χαμογέλασε, αφού στο 70ο λεπτό, έπειτα από γέμισμα της Μπιμπίρη μέσα στην περιοχή, η μπάλα θα φτάσει στην τερματοφύλακα Δημητριάδου, η οποία θα κάνει «τραγικό» λάθος, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια της, με αυτή να καταλήγει στα δίχτυα. Η τερματοφύλακας της Δόξας Αμπελοκήπων Καστοριάς ήταν απαρηγόρητη, σε ένα παιχνίδι όπου ήταν πάρα πολύ καλή με πολλές επεμβάσεις.

Από εκεί και πέρα από την μία ο ΠΑΟΚ Κοζάνης έπαιξε αμυντικά, ενώ οι φιλοξενούμενες πίεζαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος.

Το τελευταίο «σφύριγμα» από τον κύριο Γκαραγκάνη έδωσε το «τρίποντο» της νίκης στον ΠΑΟΚ Κοζάνης, φτάνοντας έτσι τους 6 βαθμούς.

Από την άλλη η Δόξα Αμπελοκήπων αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, μένοντας χωρίς βαθμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κοζάνης: (Κωτούλας) Βουτσιδου, Αρβανίτη, Παρδάλη, Αγγελίδου, Καρανίκου(29’ Φασίδου α.α.), Μπιμπίρη, Κανδυλα(63’ Κανλη), Παπαγερίδου, Κόττη, Ξενακη(66’ Στέφου), Γκόγκου

Δόξα Αμπελοκήπων Καστοριάς: (Ευαγγελίδης) Δημητριάδου, Πάντου Μ., Σαββαπούλου, Γκανα, Πάντου(82’ Λιουλια), Μουρτσέκα, Δρακάκη, Μάρκου, Τζανοπούλου(46’ Παππά), Τζιαρα, Τάσιου

Διαιτητής: Γκαραγκάνης

Βοηθοί: Φωτιάδου, Τσικλητάρη

Γιατρός: Κούγια Δ.

Δείτε τις φωτογραφίες του top-sport.gr:

 

Πολύ περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος

 www.top-sport.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button