ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ο Παναγιώτης ο Καστοριανός (βίντεο αφιέρωμα)

panagiotis

Ο Παναγιώτης είναι γέννημα θρέμμα της καστοριανής γης, αν και η απώτερη καταγωγή του ανάγεται στις χαμένες μικρασιατικές πατρίδες. Μεγάλωσε με αυστηρές οικογενειακές αρχές ακολουθώντας με προσήλωση το τρίπτυχο “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”. Και βέβαια πιστός βασιλόφρων! Αυτές είναι οι μεγάλες αξίες της ζωής του. Και δεν ξέφυγε ποτέ από τις αρχές του!
Μεγάλωσε μέσα στην ανέχεια, αλλά κατάφερε να φτιάξει το δικό του σπιτικό και μια μεγάλη οικογένεια που του χάρισε και τα δυο αγαπημένα του εγγόνια. Κάποια στιγμή βρέθηκε υπάλληλος στην αρχαιολογική υπηρεσία κι έτσι κατάφερε να βγάλει τη συνταξούλα του.
Ο Παναγιώτης αγαπάει τη λίμνη της πόλης του και με τη βάρκα του βρίσκεται καθημερινά σχεδόν στα ήσυχα νερά της, πότε ψαρεύοντας και πότε αγναντεύοντας τον ορίζοντα και αναπολώντας τα ταξίδια της νιότης του.
Πάνω απ’ όλα όμως αυτά, ο Παναγιώτης είναι Ολυμπιακάρα! Α, μην του πείτε άσχημη κουβέντα για την ομάδα της καρδιάς του! Γιατί τότε ξεχνάει φιλίες και καλούς τρόπους και είναι έτοιμος να τα βάλει με ολόκληρη την παρέα, για να αποκαταστήσει το σεβασμό στην ομάδα του! Είναι Ολυμπιακάρα βέβαια με τον δικό του τρόπο, τόσο που οι άλλοι Ολυμπιακοί της παρέας να νιώθουν ότι έχουν σοβαρό έλλειμμα ολυμπιακοφροσύνης!
Αυτός είναι ο φίλος μου ο Παναγιώτης ο Καστοριανός. Ένας αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο μοναχικός βαρκάρης της λίμνης της Καστοριάς

Ιντζίδης (5)

Το “καράβι” του Παναγιώτη είναι δώρο των μαθητών του 2ου Λυκείου!

 

 

περισσότερα
Back to top button