Ελλάδα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που κατήγγειλε το ΚΚΕ

dikastiria-750x500Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.
Η κυρία Δημητρίου η οποία βρίσκεται στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση, μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από το ΚΚΕ.
Επισημαίνεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με δήλωση του χαρακτήρισε τις καταγγελίες του ΚΚΕ ως εξαιρετικά σοβαρές επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους». Μάλιστα τόνισε ότι «έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η ανακοίνωση του ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν έχει παρατηρηθεί κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι τώρα ελέγχους σημειώνοντας ότι ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. «Η Διοίκηση έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ.

dailythess.gr

περισσότερα
Back to top button