ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Κάποτε στην Καστοριά: Το παλιό γήπεδο στη Χλόη (φωτο)

ghpedo

 

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη δεκαετία του ’70 που ανέβασε αναγνώστης στο site της Cyberotsarka

Οι συστάδες των δέντρων συνθέτουν ένα ειδυλλιακό ποδοσφαιρικά σκηνικό γύρω από το παλιό γήπεδο, που στη συνέχεια έγινε το στάδιο της Καστοριάς.

xloi2008

 

cyberotsarka.gr

περισσότερα

One Comment

 1. Η απελευθέρωση της Καστοριάς και το …..γήπεδο της Καστοριάς.

  Έχω ξαναγράψει γι αυτό ,όμως τώρα που το βλέπω στη φωτογραφία ,μου είναι αδύνατον να αντισταθώ στον πειρασμό και να μη ξαναγράψω.
  Άλλωστε ,καθώς γράφει και ο Ο.Ουάιλντ, ” Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από έναν πειρασμό ,είναι να ….υποταχθείς σ’αυτόν “…..

  Πρόκειται για το βοηθητικό,το στρωμένο με συνθετικό τάπητα γήπεδο,που φιγουράρει δίπλα
  στο Εθνικό Στάδιο Καστοριάς, σαν στολίδι του.
  Είκοσι τόσα γήπεδα έχει ο νομός μας ,όλα στρωμένα με φυσικό γκαζόν.
  Είχε και ένα,κανονικό γήπεδο,με συνθετικό τάπητα.
  Στις μεγάλες βαρυχειμωνιές ,όταν όλα ήταν άσπρα και η λίμνη παγωμένη,ή λιώναν τα χιόνια κι όλα ήταν βάλτος,το βοηθητικό έστεκε ” πράσινο ” και στεγνό ! φιλόξενο και έτοιμο να σε υποδεχθεί,να τρέξεις ,να γυμναστείς ή αν ήσουν ομάδα να προπονηθείς.
  Άλλωστε, ο χειμώνας στην πόλη μας κρατάει έξη μήνες.

  ‘Ε ! αυτό το ένα ! το μοναδικό! στο νομό μας γήπεδο με συνθετικό τάπητα ,κάποιοι … φωστήρες ,κάποιοι…..ευεργέτες του αθλητισμού,βάλθηκαν και το χάλασαν ,το ξήλωσαν· δεν τους άρεσε η ελευθερία επιλογής ,που είχε κανείς να προπονηθεί με κάθε καιρική συνθήκη. Μάλλον δεν τους άρεσε η ελευθερία γενικώς: η 11η Νοεμβρίου 1912 φαίνεται πως δεν ήρθε ακόμη γι αυτούς ή ίσως και ο εγκέφαλος να τους δόθηκε κατά λάθος,η σπονδυλική στήλη τους έφτανε…

  Τρελαίνεται στην κυριολεξία κανείς να μαντέψει,γιατί έγινε αυτό το ανοσιούργημα : Ασχετοσύνη ; επιπολαιότητα ; περιφρόνηση για το σύνολο;πονηριά παρέα με λεφτά; Όλα αυτά μαζί; Ότι και να είναι ,νομίζω,ήταν ένας κανονικός ” φόνος ” του αθλητισμού.-.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button