Ελλάδα

Μουστοκούλουρα

moustokouloura1_65bc6394eca0cbb035fdc904ac6d7753Υλικά συνταγής

  • ελαιόλαδο: 1 ποτήρι
  • μούστος: 1 ποτήρι
  • ζάχαρη: 1 ποτήρι
  • χυμός πορτοκαλιού: 1/2 ποτήρι
  • σόδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κονιάκ: 1 ποτηράκι του λικέρ
  • μπέικιν πάουντερ: 1 φακελάκι
  • κανελογαρίφαλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 κιλό (περίπου)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτετε το μούστο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα και το αλεύρι.
  2. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια πολύ μαλακή ζύμη. Πλάθετε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20′

Συμβουλή

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πετιμέζι αντί για μούστο, αλλά δεν θα βάλετε στα υλικά σας καθόλου ζάχαρη.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button