ΕλλάδαΚαστοριά

Ο υποψήφιος Λεωνίδας Πουλιόπουλος για τις εκλογές στο ΟΕΕ στις 11/12

pouliopoulos

Αυτό είναι το τελευταίο μας άρθρο πριν της Εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου και θεώρησα σκόπιμο και σημαντικό να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους του ΟΕΕ, με ένα άρθρο που έγραψε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΔΑΚΟ-ΟΕ κ. Ζώης Κολιός και νομίζω ότι εκφράζει όλους μας. Είναι μια διακήρυξη, που βγαίνει με πόνο ψυχής, για την κατάσταση που βιώνει η κοινωνία και η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Αξίζει τον κόπο όχι μόνο να το διαβάσετε αλλά και να το διαδώσετε, για να φθάσει σε όσο το δυνατόν σε περισσότερους αποδέκτες, έτσι ώστε να προβληματιστούμε όλοι μας και να κάνουμε την υπέρβασή μας και την προσωπική  μας επανάσταση.

Αφιερώστε λοιπόν 5 λεπτά για να το διαβάσετε και να το διαδώσετε:  

      << Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Κοιτάζοντας σήμερα γύρω μας, υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Η κρίση των 7 τελευταίων ετών, ξεκίνησε ως Οικονομική και μετεξελίχθηκε σε Γενικευμένη Κρίση που ακουμπά κάθε τι που μας περιβάλει.

Όμως, αυτό που πλανάται και προβάλλεται δεν είναι η “έξοδος από αυτή τη Κρίση” αλλά η διαπίστωση. Λόγια, λόγια, άπειρες συζητήσεις, διαπιστώσεις.

Εντάξει, έχουμε καταλάβει ότι λύση δεν προτείνει κανένας. Αλλά; Ο Έλληνας Οικονομολόγος; Που ακριβώς είναι, που βρίσκεται;

Μήπως πίσω από κάποιες κομματικές παρατάξεις, που τον χειραγωγούν;

Μήπως πίσω από κάποια μικροσυμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετήσει;

Μήπως πίσω από κάποιους “αιώνιους” Σωτήρες που τον μαγεύουν, σκάβοντας από πίσω τον λάκκο του;

Μήπως πίσω από κάποιους “όψιμους” νέους Σωτήρες, που θα τον οδηγήσουν στη κορυφή;

Τελικά, μήπως όλα αυτά είναι δικαιολογίες, γιατί είναι κουρασμένος, ταλαιπωρημένος απογοητευμένος και έχει τελικά παραδοθεί στη μοίρα του;

Δημιουργήσαμε, μετά από κάποια χρόνια “τριβής” με όλους τους παραπάνω, “τη δική μας παράταξη, την παράταξη «ΟΛΩΝ ΜΑΣ», σε πείσμα, όλων αυτών που μας ήθελαν με «ΑΥΤΟΥΣ». Την παράταξη

«Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων — για το ΟΕ» με κάποιους μοναδικούς σκοπούς:

Να πούμε την αλήθεια σε όλους τους συναδέλφους, όσο σκληρό και αν είναι αυτό. Θα τα βάλουμε με όλους τους “βολεμένους”, το ξέρουμε, αλλά είναι απόφαση μας.

Δεν θα υποσχεθούμε τίποτε απολύτως. Δεν θα το κάνουμε, ότι κάνουμε, “για εσάς”, θα το κάνουμε “για όλους μας”. Και κυρίως, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε “για τα παιδιά μας”. Τη συνέχεια μας.

Αν εκλεγούμε, θα σημαίνει για εμάς, έναρξη ενός πολύ δύσκολου αγώνα. Να δικαιώσουμε τους συναδέλφους μας, να σώσουμε την αξιοπρέπεια μας, να ανάψουμε ένα μικρό φως στο μαύρο τούνελ που βλέπουμε όλοι μπροστά μας. Όχι με τον αγώνα μέσω βαρύγδουπων “ανακοινώσεων” που δεν τις διαβάζει κανένας. Όχι με “φιρμάνια και γνώμες” μεταξύ μας, σε site που τα διαβάζουν κάποιοι συνάδελφοι, για να δείξουμε ότι “Αγωνιζόμαστε”. ΕΚΕΙ, στα Υπουργεία, στις Γ Γραμματείες, στα κόμματα της Αντιπολίτευσης!!!! Ή εκεί τους έχουμε για “Δημόσιες Σχέσεις”;;!!

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι/σες. Είτε είστε Λογιστές-Φοροτεχνικοί Ελεύθεροι Επαγγελματίες ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, είτε είστε Δημόσιοι Υπάλληλοι, είτε είστε συνταξιούχοι…

Πόσο ακόμη θα είμαστε αμέτοχοι σε όλη αυτή την κατηφόρα; Πόσο ακόμη, μια “επιστολή διαμαρτυρίας” ή “μια τυπική παρουσία” (για Δημόσιες σχέσεις) σε ένα Υπουργείο, θα είναι η ΚΟΡΥΦΩΣΗ του αγώνα μας; Πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κορυφαίος αγώνας που μπορούμε να κάνουμε; Αυτά έγιναν και την προηγούμενη περίοδο.

Είχαν κανένα αποτέλεσμα; Κανένα !!!!

Η Φορολογία των Επιχειρήσεων (ΦΠΑ και ΦΕ) και των Φυσικών Προσώπων, εκτοξεύτηκε στα ύψη, καταντώντας τη Χώρα μη ανταγωνιστική, να διώχνει όλους τους σοβαρούς επιχειρηματίες μακριά από τη Χώρα. Εξαφανίστηκαν οι πελάτες μας, ούτε ο Κόπερφιλντ δεν θα το κατάφερνε αυτό!!!! Ακόμη και οι ασφαλιστικές εισφορές έγιναν Φορολογικά βαρίδια με μηδενική ανταπόδοση.

Οι Ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί κλπ. θεωρούνται εκ “ενάρξεως κλέφτες” και διώκονται ανελέητα. Εμείς δε οι λογιστές, από επιστημονικοί σύμβουλοι, καταντήσαμε αγχωμένοι απλήρωτοι διεκπεραιωτές του Δημοσίου, που κυνηγούν τις ημερομηνίες 12 μήνες το χρόνο και δεν τις προλαβαίνουμε ποτέ!!!

Τα Ελληνικά νησιά, Λέσβος, Χίος, Κως, Σάμος, Ρόδος και όλα τα νησιά μας, τα παγκόσμια διαμάντια του Τουρισμού, η “Ελληνική βαριά βιομηχανία”, έγιναν απέραντα hot-spots. Και εκδικητικά (όπως φαίνεται) επιβλήθηκαν συντελεστές ΦΠΑ και Ειδικοί Φόροι, τέτοιοι, που απέναντι και ο Τούρκος να Κυβερνούσε την Ελλάδα, τέτοια μέτρα εξόντωσης δεν θα λάμβανε.

Η Ελληνική γη εγκαταλείφθηκε, τα χωράφια και οι πλαγιές ερήμωσαν, τελείωσαν οι καλλιέργειες και η κτηνοτροφία στην Ελλάδα. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πλέον, θα είναι είδος σπάνιο στη Χώρα μας. Η Ελλάδα από γη της επαγγελίας, μετατρέπεται σε “κρανίου τόπος”.

Η Ελλάδα “πωλείται” από άκρη ως άκρη. Ξενοδοχεία, επιχειρήσεις σπίτια, γη, τα πάντα, περνούν στα “χέρια τρίτων”, μακριά από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους.

Τα παιδιά μας, φεύγουν, μεταναστεύουν, τους μιλάμε μέσω Skype και viber, χαϊδεύουμε τις κρύες οθόνες και φιλάμε τα τηλέφωνα. Μπράβο μας!!!

Ωραία τα καταφέραμε. Άριστες οι Πολιτικές μας επιλογές!!!! Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Πόσο ακόμη τα ΜΜΕ θα αποκαλούν με το όρο “επιστήμονες”, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους γιατρούς, όλους τους άλλους, εκτός τους Οικονομολόγους;

Πόσο ακόμη θα προστατεύονται τα επαγγέλματα όλων των υπολοίπων επιστημών, εκτός των Οικονομολόγων;

Για τους μηχανικούς βγάλανε τα ενεργειακά πιστοποιητικά, για τους δικηγόρους τα δικαστικά παράβολα, για τους Συμβολαιογράφους Υποχρεωτικές αμοιβές συμβολαίων,

ΕΜΕΙΣ, ποια υπηρεσία μας ακριβώς έχουμε αμειβόμενη και κατοχυρωμένη; Καμία!!! Και ευθύνες; Συνυπεύθυνος ο Λογιστής ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Το ανέχεστε αυτό;

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι. Δεν σας υποσχόμαστε ότι στη «Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ», έχουμε τις λύσεις για όλα τα προβλήματα της Χώρας.

Έχουμε προτάσεις πολλές, αλλά είναι δύσκολο να φτάσουν στα αυτιά των αρμοδίων και να γίνουν πράξεις. Όμως εμείς έχουμε κάτι το ιδιαίτερο. Παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, ΕΚΕΙ στην ΠΗΓΗ, στα Υπουργεία, στις Γ. Γραμματείες, σε κάθε πόστο Αρμοδίων και τις παλεύουμε με δύναμη και πείσμα. Αυτό σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Και σας θέλουμε κοντά μας, δίπλα μας, μαζί μας.

– Δεν έχουμε περιθώρια για αλλά λάθη.

– Δεν έχουμε περιθώρια για αλλά “θα”.

– Δεν έχουμε περιθώρια για άλλα “ψέματα”.

– Η Κοινωνία πέρασε από το “παραπέντε”, στο “ακριβώς” και μάλιστα έφτασε στο “και δέκα”.

– Κάντε λοιπόν την υπέρβαση!!!

– Κάντε τη δική σας μικρή επανάσταση!!!

Η ευκαιρία είναι μια και μοναδική. Μετά από τρία χρόνια, όλα θα έχουν κριθεί, θα έχουν πάρει το δρόμο τους. Σήμερα είναι η ευκαιρία.

Θα επιλέξεις ελεύθερα τη «Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ»

Μια παράταξη ανθρώπων με τα ίδια άγχη και προτάσεις για αποκατάσταση

της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και συνθηκών εργασίας.

Μια παράταξη με προτάσεις ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση και βελτίωσης του Κοινωνικού μας περίγυρου ή θα αφήσεις τους “άλλους” να διαμορφώσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας!!!

Η επιλογή είναι δίκη σου !!!!

Ο επικεφαλής της «Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ»

ΚΟΛΙΟΣ ΖΩΗΣ

Ο Λεωνίδας Πουλιόπουλος κατέρχεται στις εκλογές με τον Συνδυασμό ΔΑΚΟ -ΟΕ- επικεφαλής του οποίου είναι ο Ζώης Κολιός.

 

 

περισσότερα
Back to top button