ΑγροτικάΚαστοριά

Ανακοινώσεις της ΠΕ Καστοριάς

ANTIPERIFEREIANOMARHIAΓια νεφροπαθείς, μεταμοσχευθέντες, αγρότες και για συγκομιδή σταφυλιών

Παράταση Καταληκτικής ημερομηνίας για Δηλώσεις Συγκομιδής Σταφυλιών έτους 2016

Από το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ανακοινώνεται ότι η συμπλήρωση και υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ,  παρατείνεται μέχρι τις  22η Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις συγκομιδής υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.). www.minagric.gr.  (ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > > ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Διοικητήριο, 1ος  όροφος, γραφείο 8 και στο τηλ. 2467350 254 (κα. Δημητρακοπούλου Ζ.), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

_________________________

Δημοσιοποίηση  παράτασης προθεσμιών  για υποβολή αιτήσεων στήριξης του Υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” 2016

Η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ανακοινώνει την παράταση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων  στήριξης  για το  υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», έτους 2016 έως  τις 23-12-2016, και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη.

Οι υποψήφιοι, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά και μέχρι τις 23-12-2016 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) τις αιτήσεις στήριξης-φακέλους υποψηφιότητας, οφείλουν να υποβάλλουν και εγγράφως, εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργασίμων ημερών από την καταληκτική  ημερομηνία  ηλεκτρονικής  υποβολής  των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ,  δηλαδή   έως  και τις 9-1-2017.

Η αναλυτική περιγραφή του υπομέτρου 6.1, η με αριθμ. 8585/10-10-2016 σχετική  Υπουργική Απόφαση, διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα, είναι αναρτημένα  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  http://www.agrotikianaptixi.gr/ – Μέτρα ΠΑΑ 2014-2020 – Υπομέτρο 6.1 .

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καστοριάς, Υπεύθυνος προγράμματος: κ. Μπέης Ελευθέριος, Γραφείο 5, 1ος όροφος, Τηλ.: 2467350251.

_____________________________

Υποχρέωση Νεφροπαθών &; Μεταμοσχευμένων: προσκόμιση υ/δ ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λόγοι επιδότησης

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ότι:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία επιδοτούμενοι νεφροπαθείς τελευταίου σταδίου  χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και μεταμοσχευμένοι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κάθε εξάμηνο Υπεύθυνη Δήλωση «περί του ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι λόγοι δικαιώματος επιδότησης»

Ύστερα από τα παραπάνω και προκειμένου να συντάσσονται από τη Υπηρεσία μας κάθε χρόνο «αναθεωρητικές καταστάσεις» οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία του προηγούμενου χρόνου που καταρτίζονται κάθε εξάμηνο, σύμφωνα με την ΚΥΑ Α2γ/5014/1982 (ΦΕΚ 591/τ.Β΄/13-8-1982), παρακαλούνται οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών & μεταμοσχευμένων να προσέρχονται με την ταυτότητα τους στην Υπηρεσία μας, για να καταθέσουν την απαιτούμενη Υπεύθυνη δήλωση.

Σε περίπτωση αδυναμίας του επιδοτούμενου η Υπεύθυνη Δήλωση θα κατατίθεται από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας την ταυτότητα του, αλλά και την ταυτότητα του δικαιούχου.

Η κατάθεση των δηλώσεων θα γίνεται από 01 Δεκεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2016 στην Υπηρεσία μας (κτίριο Νομαρχίας, στο ισόγειο-γραφείο 11, αρμόδιος υπάλληλος Παγούνης Νικόλαος, τηλέφωνο 2467350217)

περισσότερα
Back to top button