Καστοριά

Σωκράτης Λιάνος: “Δεν υπάρχει φράγκο για νέα στολίδια” – Κίνδυνος να πέσει “μαύρο” στις δύο παραλίες

Σωκράτης Λιάνος: "Δεν υπάρχει φράγκο για νέα στολίδια" - Κίνδυνος να πέσει "μαύρο" στις δύο παραλίες

Αποκαλυπτικός ήταν με συνέντευξή του στον Antennes FM ο Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Σωκράτης Λιάνος για το θέμα του στολισμού της πόλης και των χωριών.

Ο κ. Λιάνος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για νέους στολισμούς και φωτισμούς και πως αυτό που θα γίνει είναι η προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος υλικού.

Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσει “μαύρο” στην Νότια και Βόρεια Παραλία, αφού είτε από δολιοφθορά, είτε από τα κλαδέματα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά το σύστημα του Χριστουγεννιάτικου Φωτισμού στα δέντρα των δύο παραλιών.

“Με τους τρεις ηλεκτρολόγους που διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, γιατί από την άλλη δεν ξεχνάμε ότι η Καστοριά αυτές τις μέρες θα υποδεχθεί και τεράστιο όγκο κόσμου”, κατέληξε ο κ. Λιάνος.

antennes.gr

περισσότερα

One Comment

 1. Το σημερινό πρόβλημα της Νότιας παραλίας

  Πριν 10 χρόνια ,το 2006, η γρίπη των πτηνών Η5Ν1,είχε διαπιστωθεί και στη χώρα μας ( Θεσ/νίκη- Πιερία)
  Φέτος(2016) ο ιός αυτής της γρίπης , διαπιστώθηκε στη βόρεια Ευρώπη, με την Κροατία να είναι η πιο κοντινή σε μας χώρα που βρέθηκε μέχρι τώρα.
  Η γρίπη των πτηνών μεταφέρεται και μεταδίδεται με τα άγρια υδρόβια μεταναστευτικά πουλιά (χήνες,πάπιες κ.λπ.),που θεωρούνται και σαν αποθήκες του ιού,χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα της αρρώστιας .
  Ο ιός αυτής της γρίπης στα άρρωστα πουλιά ,προσβάλλει και εντοπίζεται στο αναπνευστικό,πεπτικο και νευρικό σύστημα ,και ανευρίσκεται σε αφθονία στα εκκρίματα αυτών των συστημάτων : στερεά ( κουτσουλιές ) ή υγρά ( δάκρυα ,βλέννες κ.λπ)
  Η σειρά ευαισθησίας των υδρόβιων πτηνών της δικής μας λίμνης ,απέναντι στη γρίπη τους, είναι : χήνες -πάπιες-γλάροι-κύκνοι. Φυσικά μολύνονται και αρρωσταίνουν και μη υδρόβια : κότες , κούρκοι κ.λπ.

  Ως γνωστόν η γρίπη των πτηνών μεταδίδεται και στον άνθρωπο , και δυνατόν να είναι και θανατηφόρα.
  Το 2006 λοιπόν ,ο τότε Δήμαρχος της πόλης μας-ο Δήμαρχος που διαμόρφωσε την πόλη ,όπως τη βλέπουμε σήμερα- είχε φράξει όλη τη Νότια παραλία σε όσα μέρη χρειάζονταν , και τα υδρόβια ζούσαν σαν υδρόβια και δεν άφηναν ….θριαμβευτικά τις κουτσουλιές τους στο πεζοδρόμιο, ώστε να κινδυνεύει κάποιος να μολυνθεί από αυτές.
  Ο άνθρωπος, είχε βρει τρόπο ,πρόχειρο μεν ( δεν θέλω να τον υπενθυμίσω και να κάνω τον έξυπνο ) αποτελεσματικό δε, να φράξει και την παραλία που είναι μπροστά στο πάρκιν της Νομαρχίας.

  Ο ιός της γρίπης των πτηνών διατηρείται στις κουτσουλιές μέχρι 7 ημέρες !

  Σήμερα, όσοι υπεύθυνοι άρχοντες εκστασιάζονται να βλέπουν τις χήνες και τις πάπιες να βόσκουν στο παραλίμνιο πάρκο,να κουτσουλάν ….αδιάντροπα στο πεζοδρόμιο και τα παιδάκια να τις ταΐζουν γαριδάκια ,αν ο μη γένοιτο , κάποιο παιδάκι πεθάνει από τη γρίπη των πτηνών,-στις Ασιατικές χώρες έχουν πεθάνει αρκετά-τους βλέπω, να τρέχουν στα δικαστήρια και να χάνουν τον εκστασιασμό τους ….

  Βέβαια ,μέχρι τώρα,στη χώρα μας δεν εντοπίστηκε κρούσμα τέτοιας γρίπης ·όμως ο τρόπος μετάδοσης της ,η εποχή και τα συμβάντα στη βόρεια Ευρώπη,νομίζω , επιβάλλουν εγρήγορση.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button