ευρωπη

Ποια χώρα της ΕΕ είναι ο… παράδεισος της διαφθοράς στο Δημόσιο

forodiafygh_056_517135419Η διαφθορά δεν είναι ελληνικό υπόθεση στον δημόσιο τομέα. Πολλά από τα μέτρα που επιμένουν μάλσιστα να επιβάλουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα υποτίθεται στόχο έχουν την πάταξη της διαφθοράς και ειδικά στον δημόσιο τομέα.

Κι όμως, στην πατρίδα του Σόιμπλε και της Μέρκελ η διαφθορά και η απάτη είναι στο απόγειο, και όχι μόνο σε επίπεδο βιομηχανικών κολοσσών όπως η Siemens ή η WV, αλλά και στ. Δημόσιο.

Σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος Otto-Brenner, την οποία δημοσιεύει η Die Welt, διπλασιάστηκαν στην Γερμανία από το 2014 οι περιπτώσεις ποινικά κολάσιμων περιπτώσεων. Ο κατάλογος της έρευνας, η οποία έγινε για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είναι μακρύς. Ξεκινά από τις δωροδοκίες πάσης φύσεως και φτάνει μέχρι την απάτη και το οικονομικό έγκλημα της απιστίας.

Η Γερμανία βρίσκεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparency International στην πέμπτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς διαφθοράς μαζί με την Μ. Βρετανία και το Λουξεμβούργο. Λιγότερο διαδεδομένη σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά είναι στην Δανία, την Σουηδία, την Φινλανδία και την Ολλανδία. Πιο διαδεδομένη είναι στην Ουγγαρία, την Σλοβακια, την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία.

economy365.gr

περισσότερα
Back to top button