Κόσμος

Βρήκαν τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί – Πού τον εντόπισαν

Βρήκαν τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί - Πού τον εντόπισαν - Κεντρική Εικόνα

Χρόνια και χρόνια γίνονται συζητήσεις για τον αμύτθητο θησαυρό των Ναζί ο οποίος μυστηριωδώς δεν ευρέθηκε ποτέ. Υπολογίζεται ότι ο χαμένος χρυσός του Αδόλφου Χίτλερ αξίζει πάνω από 100 εκατ. λίρες και πολλοί θα ήθελαν να τον βρουν….

Σύμφωνα πάντως με κάποιους κυνηγούς θησαυρών, ο εν λόγω θησαυρός βρίσκεται στον βυθό της Βαλτικής.

 

Βρετανός δύτης υποστηρίζει ότι τα χαμένα εκατομμύρια των Ναζί βρίσκονται στο ναυάγιο γερμανικού κρουαζιερόπλοιου, με άλλους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι ο χρυσός βρίσκεται ακόμα καλά κρυμμένος σε γερμανικό καταφύγιο.

Ο δύτης Phil Sayers διατείνεται ότι σε βάθος 450 μέτρων στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας και στο κουφάρι του τραγικού κρουαζιερόπλοιου Wilhelm Gustloff βρίσκεται ο αμύθητης αξίας θησαυρός του Χίτλερ.

MV-Wilhelm-Gustloff_1.jpg

Το Wilhelm Gustloff βυθίστηκε από τους Ρώσους το 1945 οδηγώντας στον υγρό θάνατο 9.500 ανθρώπους που βρίσκονταν επάνω στο τεράστιο πλοίο.

Σύμφωνα με τον 61χρονο δύτη ο Rudi Lange, επιζών του ναυαγίου – ο οποίος εργάζονταν ως ασυρματιστής, είδε στο πλοίο κιβώτια με το σήμα των ναζί. Έως το 1972 ο Lange δεν ήξερε τη περιείχαν τα κιβώτια ώσπου συναντήθηκε με άλλον ένα επιζώντα του ναυαγίου ο οποίος του επιβεβαίωσε το πολύτιμο περιεχόμενο των κιβωτίων αφού αυτά φυλάσσονταν σε δωμάτιο χρηματοκιβώτιο εντός του πλοίου.

economy365.gr

περισσότερα
Back to top button