Ελλάδα

Στο στρατόπεδο της περιοχής τους θα κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι

stratigoitsΕξοικονόμηση πόρων ο στόχος του Καμμένου

Σε γενική αναδιοργάνωση των στρατοπέδων, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και την αξιοποίηση όσων δεν χρειάζονται από τους δήμους για άλλες δραστηριότητες, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, προχωρεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε πρώτο πλάνο είναι τα στρατόπεδα που μέχρι τώρα αποτελούν Κέντρα Κατάταξης και Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων. Όπως λειτουργούν σήμερα, νέοι με τόπο κατοικίας, π.χ., στην Καβάλα ή στις Σέρρες, που πρόκειται να καταταγούν, καλούνται να παρουσιαστούν σε στρατόπεδο της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έξοδα μετακίνησης, να είναι μακριά από την οικογένειά τους αλλά και ο αριθμός των νεοσύλλεκτων στα περιφερειακά στρατόπεδα να είναι πολύ μικρός.

Η αλλαγή που έχει αποφασισθεί από τον υπουργό Άμυνας είναι ότι, π.χ., στην Ανατολική Μακεδονία θα κατατάσσονται οι νεοσύλλεκτοι που κατοικούν στους νομούς της περιοχής αυτής και θα εκπαιδεύεται πολλαπλάσιος αριθμός, με αποτέλεσμα το οικονομικό κόστος της εκπαίδευσης να είναι σημαντικά μικρότερο, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που θα περισσεύει θα μετακινείται σε μονάδες με σημαντικές ελλείψεις. Ήδη, όπως μαθαίνουμε, έχει αρχίσει η υλοποίηση του σχεδιασμού.

(ΠΑΡΟΝ 28/11/2016 – Σ.Λ.)

περισσότερα

One Comment

  1. Αυτό μου θυμίζει την θητεία μου που όποιος δεν είχε(βύσμα) βλέπε μέσον υπηρετούσε την θητεία του στα σύνορα , οπως στην ταινία λούφα και παραλαγή στο χιονισμένο φυλάκιο που πήρε μετάθεση ο πρωταγωνιστής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button