Καστοριά

Πράσινη Αντίληψη: Μόνο το Γυμνάσιο Πενταβρύσου σε όλη τη Μακεδονία (Live μετρήσεις)

gumnasiopentavrusou

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» υλοποιεί το έργο ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Το έργο έχει σαν στόχο την εφαρμογή της ‘πράσινης’ αντίληψης για μείωση ενεργειακού φορτίου σε επιλεγμένους φορείς του ΥΠΑΙΘ ως μια πρώτη πιλοτική εφαρμογή πάνω στην οποία θα βασιστούν πρόσθετες δράσεις, οι οποίες θα καλύψουν τις κτιριακές υποδομές του. Το παρόν έργο-πιλότος εφαρμόζεται σε 48 σχολικά κτιριακά συγκροτήματα και 2 κτίρια του ΙΤΥΕ σε όλοι την Ελλάδα.

Ένα από τα 48 σχολικά συγκροτήματα και μοναδικό στην Μακεδονία είναι το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

Σε αυτά τα κτίρια έχουν εγκατασταθεί κατάλληλα δίκτυα αισθητήρων μέτρησης της καταναλούμενης ενέργειας και απομακρυσμένου μερικού ελέγχου.

Αρχική

Με βάση την υποδομή αυτή έχουν υλοποιηθεί οι εξής δράσεις:

  • Πληροφοριακό σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης των κτιρίων.
  • Δικτυακή πύλη παρουσίασης των μετρήσεων στο ευρύ κοινό για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής αντίληψης των κατοίκων της περιοχής.
  • Εφαρμογή παρουσίασης πληροφοριών πάνω από κινητές συσκευές υπό την μορφή παιγνίου για την περαιτέρω παρότρυνση των μαθητών.
  • Εφαρμογή στατιστικής επεξεργασίας και στοχευμένων αναφορών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
  • Εκπόνηση εκπαιδευτικού σεναρίου με στόχο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα από τις μετρήσεις για στοχευμένες δράσεις περιβαλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Δείτε περισσότερα για τη Θερμοκρασία, Φωτεινότητα, Υγρασία, Συγκέντρωση μεθανίου, Συγκέντρωση μονοξειδίου άνθρακα, Θόρυβο, Κίνηση, Άνεμο, Βροχή, Υγρασία, Οξυγόνο, Αμμωνία κ.ά.   σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Γυμνασίου Πενταβρύσου: http://greenmindset.cti.gr/sch-pentavrkas

Οι σχολικές μονάδες  της περιφέρειας μας μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε επιπλέον αναλυτικές μετρήσεις- συγκρίσεις,  διαμέσω του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

plinetkast.sch.gr

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button