Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Συνελήφθη 21χρονος στο Άργος Ορεστικό που εκβίαζε μέσω Facebook 15χρονη με γυμνές της φωτογραφίες

6754321

Η ανήλικη και ο νεαρός γνωρίστηκαν μέσω Facebook, εκείνη του έστειλε γυμνές φωτογραφίες της και στη συνέχεια την εκβίαζε και για περισσότερες

Συνελήφθη ένας 21χρονος στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων.

AdTech AdΕίχε προηγηθεί καταγγελία από την μητέρα μίας 15χρονης στην Έδεσσα, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την κόρη της στο Facebook και κατάφερε να της αποσπάσει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Στη συνέχεια, απειλώντας την ότι θα τις δημοσιεύσει, την εκβίαζε προκειμένου να του αποστείλει επιπλέον φωτογραφίες.

Τα παραπάνω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε εμπεριστατωμένη και ενδελεχής αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου δράστη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός και εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο κάρτες μνήμης, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB Flash Drive), δύο κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός οπτικός δίσκος (CD). Από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 21χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση.

Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

news247.gr

 

περισσότερα
Back to top button