ΕλλάδαΚαστοριά

Λεωνίδας Πουλιόπουλος: “Έχοντας ως πρότυπο τον Αντετοκούμπο έβαλαν το πήχη ψηλά”

76543543

 

Ζούμε στον αστερισμό των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και όσο πλησιάζει η 11 Δεκεμβρίου τόσο περισσότερο τα ενδιαφέρον κορυφώνεται και η κινητικότητα θυμίζει αγώνες φόρμουλα 1 ή Ράλι Ακρόπολις. Έτσι αφού έλαβα ένα σημαντικό και τεκμηριωμένο μήνυμα-κείμενο από τον   συντονιστή της Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ, ο οποίος βρέθηκε για λίγες ώρες στην Καστοριά για επαφές, θεώρησα χρέος μου να το διαμορφώσω σε  άρθρο και να το δημοσιοποιήσω, ανταποκρινόμενος συνάμα και στα ερωτήματα και διλλήματα πολλών συναδέλφων οικονομολόγων και κυρίως εκείνων που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, λόγω του ότι δεν είναι ενήμεροι ως προς την συνδρομή τους. Κι’ αυτό διότι έχουν  την δυστυχώς παγιωμένη και δικαιολογημένη αντίληψη ότι,  το ΟΕΕ δεν τους προσφέρει κάτι ή δεν τους εμπνέει για να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες στις εκλογές και στα εν γένει δρώμενά του.

Το παρακάτω κείμενο πιστεύω να φθάσει στα αυτιά της επόμενης διοίκησης και ΣτΑ έτσι ώστε να προβληματιστεί και να αλλάξει ρότα ως προς τους στόχους την αποστολή και το ΟΡΑΜΑ του ΟΕΕ.

Το μήνυμα λοιπόν του συναδέλφου και νυν αντιπροέδρου του Ο.Ε.Ε.  Ζώη Κολιού μετά από μικρή επεξεργασία που επέστη έχει ως εξής:

<< Θα ήθελα να σας μεταφέρω σήμερα έναν προβληματισμό που ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ/ΜΑΣ . Για να δούμε !!!!
“Είναι οι Εκλογές του ΟΕΕ , κάτι που αφορά ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ/ΜΑΣ , ή είναι δίκη μας συνδικαλιστική  συντεχνιακή ή επαγγελματική  υπόθεση” !!!!!
Ας δούμε ορισμένα πράγματα .
•Είμαι καταστηματάρχης με ρούχα . Τι μπορεί να με αφορούν οι εκλογές του ΟΕΕ ;
•Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος Οικονομολόγος. Τι μπορεί να με αφορούν οι εκλογές του ΟΕΕ ;
•Είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου ή του ιδιωτικού  τομέα. Τι μπορεί να με αφορούν οι εκλογές του ΟΕΕ ;
•Είμαι εργαζόμενος στον Ιδιωτικό Τομέα , τι μπορεί να με αφορούν οι εκλογές στο ΟΕΕ ;
•Είμαι νέος/α , τελείωσα κάποιο Πανεπιστήμιο ή μόλις τελείωσα το  στρατό κλπ . Τι μπορεί να με ενδιαφέρουν οι εκλογές του ΟΕΕ;
Και πολλές άλλες περιπτώσεις .
Όσοι λοιπόν αναρωτιούνται και προβληματίζονται για  τα παραπάνω, ΜΑΛΛΟΝ δεν έχουν καταλάβει, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΕΕ. Δεν έχουν καταλάβει  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ , ή τι ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ αν ήθελε και στηριζόταν από το Οικονομικό Επιμελητήριο  !!!!!
Αγαπητοί φίλες και φίλοι .
Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας , ιδρύθηκε , με σκοπό να είναι ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ , ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Ελληνικού Κράτους και ΚΥΡΙΩΣ , των τριών Υπουργείων , Οικονομικών , Εργασίας και Ανάπτυξης. Κάθε βήμα των υπουργείων αυτών , ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ , θα έπρεπε ΚΑΝΟΝΙΚΑ , να φέρει τη σύμφωνη γνώμη του ΟΕΕ , να φέρει την έγκριση του και ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ . Αλλιώς , ο σκοπός που ιδρύθηκε το ΟΕΕ , αλλοιώνεται κατά 70% και παραμένει (όπως συμβαίνει σήμερα ) , ένα ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ , που αφορά μια Ομάδα της Κοινωνίας , τους Οικονομολόγους , Λογιστές κλπ .
Το ΟΕΕ όμως , έπρεπε να αφορά την Κοινωνία ολόκληρη .
-Έπρεπε να είναι ο μοχλός πίεσης του καταστηματάρχη , που αγωνίζεται να επιβιώσει , από την Φορολογική και Ασφαλιστική λαίλαπα που τον μαστίζει.
-Έπρεπε να είναι ο μοχλός διεκδίκησης του Δημοσίου Υπαλλήλου,  που βλέπει τους μισθούς του να γίνονται πείνας και φτώχειας.
-Έπρεπε να είναι ο μοχλός διεκδίκησης του Ιδιωτικού  Υπαλλήλου, που βλέπει την ανεργία να του έχει χτυπήσει την πόρτα , μήνες τώρα .
-Έπρεπε να είναι η ασπίδα αξιοπρέπειας του Συνταξιούχου , χωρίς άλλα σχόλια που θα ήταν πολύ σκληρά.
-Έπρεπε να είναι η ΕΛΠΙΔΑ που δεν ήρθε , των νέων , που δεν βλέπουν κανένα φως στο μαύρο τούνελ που έχει μπει η Χώρα .
Αυτό ΕΠΡΕΠΕ να είναι το ΟΕΕ. Παρέα με άλλους αρμόδιους φορείς ανά περίπτωση . Με τη ΔΥΝΑΜΗ των 125.000 εγγεγραμμένων μελών του και τους άλλους 60.000 εγγεγραμμένους μη μέλη , και τους 300.000 μη εγγεγραμμένους που δεν πλησιάζουν το ΟΕΕ γιατί δεν βλέπουν “ενδιαφέρον”,
Εμείς , εκτός του ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ , στη ΔΑΚΟ-ΟΕ , κύριο μέλημα μας είναι και η Κοινωνία. Για όλα αυτά θα παλέψουμε .
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ : Διότι  πιστεύουμε στις αποφάσεις που λαμβάνει η πλειοψηφία.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ : Διότι δεν έχουμε  κομματικές δεσμεύσεις και συμφέροντα.
ΚΙΝΗΣΗ: Διότι  δεν είμαστε κόμμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ :  Διότι υπηρετούμε μια ΕΠΙΣΤΗΜΗ και μπορούμε να τεκμηριώσουμε την άποψη μας για το καλό της Κοινωνίας .
Άρα , οι εκλογές του ΟΕΕ είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας .
Ελάτε δίπλα μας.  Να μπορέσουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε αυτή τη μάχη .
Είναι μάχη ζωής , αξιοπρέπειας και ελπίδας . Σας περιμένουμε .
Ο συντονιστής της Δ.Α.Κ.Ο.-ΟΕ.>>.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά,  το ΟΕΕ και κυρίως η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,  πρέπει να διατυπώσει ένα ΟΡΑΜΑ , μια ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΣΤΟΧΟΥΣ.  Στην προηγούμενη διοίκηση,  προσπαθήσαμε να τους πείσουμε  για την αναγκαιότητα  να αναλάβει το ΟΕΕ δράσεις  ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη Διοίκηση θα υιοθετήσει την πρόταση αυτή, καθώς και αυτά που προτείνει ο επικεφαλής της κίνησής μας Ζώης Κολιός. Εμείς από την πλευρά μας ως ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη θα παλέψουμε για ένα ΟΕΕ ανοιχτό προς την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα,  που να μην περιορίζεται μόνο σε συντεχνιακά συμφέροντα . Θέλουμε ένα ΟΕΕ που να προσφέρει στην κοινωνία να το στηρίζει η κοινωνία και να παίξει εκείνο τον ρόλο που αξίζει σε ένα επιστημονικό – συμβουλευτικό όργανο. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας. Από την κοινωνία και τους συναδέλφους ζητάμε την στήριξη και υποστήριξή τους.

 

Στη φωτογραφία: Υποψήφιοι της ΔΑΚΟ-ΟΕ σε διάλειμμα  κατά την διάρκεια εργασιών της ΣτΑ. του ΟΕΕ

(Ζώης Κολιός, Ευστράτιος Αϊβαλιώτης και Λεωνίδας Πουλιόπουλος με τον Γιάννη Αντετοκούμπο)

 

 

περισσότερα
Back to top button