Καστοριά

Προσφυγή για την μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ετοιμάζει ο Γιώργος Πετκανάς

petkanas

“H μεταφορά της βιβλιοθήκης στο 1ο Γυμνάσιο σημαίνει ότι ο Δήμος παραιτείται από κάθε διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Πετκανάς φαίνεται ότι δεν θα μείνει μόνο στην μειοψηφία του για τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο 1ο Γυμνάσιο.

Όπως είπε στον Antennes FM σκέφτεται πολύ σοβαρά να προσφύγει στην Επιτροπή Νομιμότητας των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, μένοντας σταθερά στην άποψη ότι η μεταφορά της βιβλιοθήκης στο 1ο Γυμνάσιο σημαίνει ότι ο Δήμος παραιτείται από κάθε διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά.

 Στο κείμενο της μειοψηφίας του ο κ. Πετκανάς αναφέρει τα εξής.

“11 μήνες αργότερα (αρ. απόφ. 523/2015) μετά την πρώτη άστοχη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, προερχόμενη από εισήγηση «αρμοδίων» σχετικά με τη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς από ενοικιαζόμενο κτίριο όπου στεγάζεται έως σήμερα, μάλιστα με μισθωτήριο που έχει ήδη λήξει και την προσωρινή παραμονή της όπως καταγράφηκε στην εισήγηση του ΝΠΔΔ υπάρχουν νέα δεδομένα. Αυτά της ελλιπούς στατικότητας, 1ου ορόφου του κτιρίου «1ου Γυμνασίου» σύμφωνα με έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου (αρ. πρωτ. 5283/29.3.2016).

Η νέα, επίσης λανθασμένη σημερινή πρόταση κατά τη γνώμη μου, στο ισόγειο αυτή τη φορά του κτιρίου «1ου Γυμνασίου» χαραμίζει τη μοναδική αίθουσα απονομής πτυχίων και εκδηλώσεων φοιτητών. Την μετατρέπει σε μια αποθήκη στοιβαγμένων βιβλίων, χωρίς αναγνωστήριο, χωρίς απολύτως καμία προοπτική ανάπτυξης πνευματικού χώρου. Αυτό επίσης άμεσα σημαίνει, την παραίτηση του Δήμου Καστοριάς, όπου απεμπολεί πλέον κάθε διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά.

Αντιπροτείνεται ωστόσο εντέχνως, από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Καστοριάς, η στέγαση στο κτίριο «1ου Γυμνασίου» ελάχιστων σε αριθμό φοιτητών μεταπτυχιακού Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» για όσο χρονικό διάστημα μονάχα υποστηρίζεται το ενεργειακό πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φυσικού αερίου και διέλευσης του αγωγού από την περιοχή. Και μετά τι;

Πρότεινα (αρ. απ. 523/2015) η στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς, να είναι μόνιμη στο δημοτικό κτίριο της συμβολής οδών Αγίου Μηνά, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Βιτσίου, επονομαζόμενου

ως πρώην «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» ενισχύοντας και οικονομικά την περιοχή της άνω πόλης Μητρόπολη – Ακρόπολη. Ήδη υπάρχει προγενέστερη απόφαση σε ισχύ από Δημοτική Αρχή παρελθόντων ετών, κάτι που γνωστοποίησα στο σώμα. Έχει ελεγχθεί το συγκεκριμένο δημοτικό κτήριο από την Τεχνική Υπηρεσία και βρέθηκε απολύτως κατάλληλο για το σκοπό αυτό, δηλαδή της μόνιμης στέγασης Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οφείλουμε όλοι μαζί Δήμος & Πολίτες να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στην Καστοριά. Το Πανεπιστήμιο!”

 

antennes.gr

περισσότερα

One Comment

  1. Τι υποκρισία! Και γιατί δε μειοψήφισε όταν μετέφερε η προηγούμενη δημοτική αρχή που υπηρετούσε, το Δημοτικό Σχολείο στους κύριους χώρους του κτίσματος; Και γιατί δεν προσφεύγει για το Μεταπτυχιακό που θα εγκατασταθεί στον επάνω όροφο αλλά για τη Βιβλιοθήκη που μεταφέρεται σε δευτερεύοντα χώρο, που σε οποιανδήποτε περίπτωση θα μπορούσε να λειτουργεί επικουρικά στην Αρχιτεκτονική, εάν και όποτε έρθει; Τι υποκρισία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button