Ελλάδα

Κοτόπιτα με φρέσκο τυρί-κρέμα

kotopita-tyri-krema_8305029ff208c48b08127a80f8ef4ce4Υλικά συνταγής

  • 400 γρ, κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο ακόμη για το φύλλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου (έτοιμος ή σπιτικός)
  • 150 γρ, φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 2 φύλλα ζύμης σφολιάτα
  • αλάτι,πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρετε για 5′ σε αντικολλητικό σκεύος το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια με μια κουταλιά βούτυρο. Το βγάζετε και προσθέτε στο σκεύος το κρεμμύδι και το πράσο, συμπληρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα σοτάρετε κι αυτά.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζετε για 5′ περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε και το φρέσκο τυρί-κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο και ανακατεύετε το μείγμα καλά. Το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Αλείφετε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί με βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και στρώνετε το ένα φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button