ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Kids’ Athletics στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες για αγωνίσματα στίβου, υλοποιούμε τον προγραμματισμό του σχολείου μας…

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, οι μαθητές/μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν το δημοτικό στάδιο της κωμοπόλεώς μας, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα «Kids’ Athletics».

Ο συμπολίτης και συνδημότης μας , γυμναστής, Αθανάσιος Ελευθεριάδης, η “ψυχή” του κλασσικού αθλητισμού στο Άργος Ορεστικό
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.
Επίσης  έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά).
Ρίψεις
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες :7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.
Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε απευθείας επαφή με τον κλασικό αθλητισμό. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά και έμειναν κατενθουσιασμένα από τα ομαδικά παιχνίδια του δίωρου προγράμματος.
p1030305
Άλματα
Αγώνες δρόμου μετ’ εμποδίων
Δεν θα μπορούσα να αποφύγω  τον πειρασμό… έτρεξα με τα παιδιά της έκτης!
Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριο Σαρρή και Αθανάσιο Ράπτη αντίστοιχα, καθώς επίσης και το συνάδελφο Φυσικής αγωγής Αθανάσιο Ελευθεριάδη, που με μεγάλη προθυμία και χαρά ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου μας να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του συγκεκριμένου προγράμματος.

 

leconomidis.blogspot.gr

περισσότερα
Back to top button