Κόσμος

Η εταιρεία που μπορεί να διεισδύσει στα άδυτα του κινητού σας μέσα σε δευτερόλεπτα!

android-kinito-696x391Μερικά δευτερόλεπτα αρκούν σ’ έναν εργαζόμενο μιας από τις κορυφαίες εταιρείες του τομέα της ηλεκτρονικής πειρατείας, η οποία έχει την έδρα της στο Ισραήλ, για να ξεκλειδώσει το κινητό τηλέφωνό σας και να αποσπάσει τα δεδομένα που περιέχει.

Η Cellebrite, η οποία είναι εγκατεστημένη στην Πετάχ Τίκβα, προάστιο του Τελ Αβίβ, προσφέρει νέες δυνατότητες στις υπηρεσίες ασφαλείας και σε κυβερνήσεις. Η εταιρεία έκανε να μιλήσουν γι’ αυτήν τον Μάρτιο, όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το FBI είχε χρησιμοποιηθεί την τεχνολογία της για να αποσπάσει δεδομένα από το iPhone ενός από τους δολοφόνους του Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν στη συνέχεια το αντίθετο. Η εταιρεία από την πλευρά της σιωπά ως προς το θέμα αυτό.

Η Cellebrite υποστηρίζει πως μπορεί να ανακτήσει από ένα τηλέφωνο μια ολόκληρη γκάμα πληροφοριών, όπως τον εντοπισμό της θέσης του χρήστη του σε οποιαδήποτε στιγμή ή μηνύματα SMS ακόμη κι όταν έχουν διαγραφεί εδώ και χρόνια, με την προϋπόθεση ότι είναι με φυσικό τρόπο συνδεδεμένη με μια από τις συσκευές της.

Το εργαστήριο της Cellebrite διαθέτει 15.000 μοντέλα και παραλαμβάνει 150 έως 200 νέα μοντέλα κάθε μήνα. Μόλις πρωτοεμφανίζεται ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο, εξηγεί ο Μπεν Πέρετζ – ένας εκ των διευθυντών της εταιρείας -, τα 250 πρόσωπα της ομάδας έρευνας αρχίζουν μια κούρσα κόντρα στον χρόνο για να «αφαιρέσουν τα δεδομένα, να τα αποκωδικοποιήσουν, να τα ομαλοποιήσουν, να είναι σε θέση να τα διαβάσουν, να τα αναλύσουν και τελικά να τα παρουσιάσουν».

Η εταιρεία πουλάει σε υπηρεσίες ασφαλείας σ’ όλον τον κόσμο και όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η ίδια αναφέρει πως ο παγκόσμιος τζίρος της σημειώνει αύξηση κατά 15% τον χρόνο, όμως αυξάνεται πολύ περισσότερο στην Ασία.

thestival.gr

περισσότερα
Back to top button