Ελλάδα

Συναγερμός στην Αθήνα για την επιθετική στάση της Αγκυρας

550_334_549221Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, από την επιθετική στάση της Άγκυρας σε όλα τα θέματα, με επίκεντρο το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε το βράδυ χθες τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους λόγους που υπήρξε αδιέξοδο στις συνομιλίες στην Ελβετία και για την αδιάλλακτη στάση που επέδειξαν οι Τουρκοκύπριοι.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν στο θέμα Λευκωσία και Αθήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί ιδιαίτερα και για τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που χθες επανέφερε το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, επιβεβαιώνοντας εκείνους που έχουν προβλέψει ότι οι επικλήσεις για την αλλαγή των συνόρων της περιοχής δεν γίνονται μόνο για εσωτερικούς λόγους.

Έκδηλη είναι η ανησυχία και για την τύχη της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, ιδίως καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που η Άγκυρα θα πρέπει να λάβει από τους ευρωπαίους την κατάργηση της βίζας.

Για τα θέματα αυτά, άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί με την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε εκδήλωση του «ΠΡΑΤΤΩ» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

real.gr
περισσότερα
Back to top button