ΑθλητικάΚαστοριά

Κοινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ – Οι προτάσεις του Δημάρχου Καστοριάς

SONY DSC
Σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής παραβρέθηκε σε κοινή σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέέ, εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συνδικαλιστικών φορέων, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κου Σωτ. Αδαμόπουλου.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν τα σημαντικά προβλήματα των κλάδων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ο Δήμαρχος Καστοριάς κος Ανέστης Αγγελής τοποθετούμενος επάνω στα ζητήματα τα οποία τέθηκαν και από τους παραγωγικούς φορείς πρότεινε την παρακάτω δέσμη μέτρων προκειμένου να ενσωματωθούν στον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των γεωργο-κτηνοτρόφων:
• Αμεσότητα στο χρόνο εκτίμησης των ζημιών αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής όπως και ελαχιστοποίηση του χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων.
• Λήψη μέτρων ή/και χρηματοδότηση εναλλακτικών μορφών αντιχαλαζικής προστασίας.
• Προσαρμογή του κανονισμού με βάση τις τοπικές γεωγραφικές ενδείξεις και χαρακτηριστικά.
• Την προσέγγιση των ζημιών ανά περιοχή, με τη χρήση κατάλληλα ορισμένου δείκτη από θεσμοθετημένη επιτροπή εμπειρογνωμόνων/τεχνοκρατών των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και αιρετών οργάνων.
Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης του συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποζημιώσεις.

περισσότερα
Back to top button