Ελλάδα

Ζουράρις: Στόχος μου 100.000 μαθητές να μιλούν Αρχαία Ελληνικά

zouraris-stoxos-mou-100000-mathites-na-miloun-arxaia-ellinika-w_lΓια όλους και για όλα μίλησε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Για όλους και για όλα μίλησε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Για τη διδασκαλία αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια της χώρας, για τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, για τους δανειστές της χώρας και για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «NORTH 98», αναφέρθηκε στη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, σημειώνοντας πως είναι δύσκολη από τα νήπια και τα δημοτικά, αλλά εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη ότι θα επιτρέπει στη βάσει εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α΄ και Β΄ γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική. Ξεκαθάρισε πάντως πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, προανήγγειλε την ανασύσταση των βιβλίων της γλώσσας στο γυμνάσιο και το Λύκειο λέγοντας «έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενου εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Αναφερόμενος στον ίδιο είπε πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είπε έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και τη Βουλγαρία.

Για τις σχέσεις Φίλη και Ιερώνυμου,είπε πως και οι δυο είχαν και δίκιο και άδικο. «Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως μίλησε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας». Πάντως διευκρίνισε ότι οι σχέσεις με την εκκλησία με την νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας θα είναι πιο άνετες.

Τέλος, για τους δανειστές είπε πως «πιέζουν στη διαπραγμάτευση  γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. Στόχος είπε «είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος».

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button